Header image
Text background bars
log

Nuotta sevettiläisten käyttöön

KOLTTIEN KYLÄKOKOUS JA METSÄHALLITUS TIEDOTTAVAT:

Sevettijärvelle on hankittu nuotta kolttavesien hoitomäärärahoilla Kolttien kyläkokouksen ja Metsähallituksen toimesta.  Nuottaa käytetään Sevettijärven lähialueen vesien hoitamiseksi, nuottausperinteen jatkamiseksi ja elvyttämiseksi. Nuotta on kyläläisten käytössä ja kaikki käyttäjät ovat vastuullisia yhteisen nuotan käytöstä.  Toivomuksena on, että nuottaa käytetään ohjeen mukaisesti ja siitä pidetään hyvää huolta.

Nuottaa saa käyttää vain Näätämöjoen vesistön alueella. Nuottaa ei saa viedä muihin vesistöihin esimerkiksi Nitsijärvelle, joka on osa Inarijärven vesistöä. Kiellon tarkoituksena on estää kalatautien leviämistä vesistöstä toiseen.

Tämä nuottauskokeilu kestää kesän 2018 ajan. Jatkokäytöstä päätetään tämän kesän jälkeen.

Lisätietoja voi kysyä luottamusmies Veikko Feodoroffilta ja erikoissuunnittelija Markku Seppäseltä Metsähallituksesta.

Saaʹmi sijddsååbbar da Meäʹcchalltõs lie haʹŋǩǩääm nueʹtt Čeʹvetjäurra sääʹmčaaʹʒʒi hoiʹddjemtieʹǧǧivuiʹm. Nueʹtt ââʹnet Čeʹvetjääuʹr âʹlddvuuʹd čaaʹʒʒi hoiʹddjem vääras di nueʹttemäʹrbbvuõđ jueʹtǩǩem da jeälltem diõtt. Sijddneeʹǩǩ vuäǯǯa ââʹnned nueʹtt da puk õõutsââʹjest vaʹsttee nueʹtt âânnmõõžžâst. Tuäivvap, što nueʹtt ââʹnet vuäʹpstõõzzi mieʹldd da tõn ââʹnet kuddnalla.

Nueʹtt vuäǯǯ ââʹnned pâi Njauddâmjooǥǥ čääʹccvuuʹdest. Nueʹtt ij vuäǯǯ viikkâd jeeʹres čäʹccõõzzid håʹt mâka Njeʹǯǯjäurra, mii kooll Aanarjääuʹr čääʹccvoudda. Ǩiõlddi mieʹrren lij cõggâd tõn, što kueʹllkõõv seʹrdde čäʹccõõzzâst nobba.

Tät nueʹttemteʹstt peštt ǩieʹzz 2018. Lââʹssââʹnnmest mieʹrreet tän ǩieʹzz mâŋŋa.

Lââʹssteâđaid vuäitak kõõččâd ouddooumaž Veikko Feodoroffist da spesialplaaneei Markku Seppäselt Meäʹcchalltõõzzâst.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider