Header image
Text background bars
log

Kolttakulttuurisäätiön kasvivärjäyskurssit

 

Kolttakulttuurisäätiö järjestää kasvivärjäyskurssit syyskuussa Sevettijärvellä ja Nellimissä. Kursseilla opetellaan värjäämään villalankoja paikallisesta luonnosta löytyvillä kasveilla. Sevettijärven kurssi pidetään 8.-10.9. Kolttatalon rannassa ja Nellimin kurssi pidetään 2.9. Darjan mökillä.

Sevettijärven kurssille mahtuu 20 värjääjää ja Nellimin kurssille 10 värjääjää, mutta värjäystä voi tulla katsomaan ja oppia ottamaan muutkin. Kurssille osallistujien olisi hyvä kerätä ja kuivata kesän aikana värjäyskasvit. Kurssilla on myös mahdollista käyttää Kolttakulttuurisäätiön hankkimia väriaineita. Kurssi on muuten maksuton, mutta langat värjäykseen tulee hankkia itse tai ostaa kurssilta. Ilmoittautuneille lähetetään lisäinformaatiota sähköpostitse.

Molemmille kursseille tulee ilmoittautua heinäkuun loppuun mennessä. Ilmoittaudu mahdollisimman pian, niin saat tietoa kerättävistä kasveista!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: info@kolttasaamelaiset.fi

 

???????????????????????????????

 

Nuõrttsääʹmkultturfondd reäšš raaʹzzivuiʹm päinnamkuursid Čeʹvetjääuʹrest da Njeällmest

Päinnamkuursid ââʹnet čõhččmannust. Kuursin mättʼtõõtât lääiʹji päinnmõõžž pääiklaž raaʹzzivuiʹm, koid käunnʹjep luâđast. Čeʹvetjääuʹr kuurs ââʹnet 8.-10.9. Sääʹmpõõrt reeddast da Njeäʹllem kuurs ââʹnet 2.9. Dääʹrj põõrt kueʹttmääʹrǩest.

Čeʹvetjääuʹr kuʹrsse vääʹldet 20 ooumžed da Njeäʹllem kuʹrsse 10 ooumžed, leâʹša vuäitak pueʹtted pâi ǩiõččâm da mättjem diõtt še. Leʹčči pueʹrr, jõs ǩieʹzz ääiʹj ooudpeäʹlnn kuurs vuäitčiǩ noorâd da košǩǩeed päinnamraaʹzzid. Lääiʹjid vuäitak haʹŋǩǩeed jiõčč, leâʹša vuäitak vuäʹstted tõid kuursâst še. Kurss lij määuʹsteʹm. Tõid kook lie ilʹmmtõõttâm kuʹrsse vuõltteet lââʹzz teâđaid neʹttpååʹšt mieʹldd.

Kuhttuid kuursid õõlǥak iʹlmmtõõttâd sueiʹnnmannu loopp räjja mõõneeʹst. Iʹlmmtõõđ sõrgg, de vuäǯǯak teâđ, što måkam raaʹzzid õõlǥak noorrâd!
Lââʹssteâđ da iʹlmmtõõttmõõžž: info@kolttasaamelaiset.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider