Header image
Text background bars
log

Uusi koltankielinen lastenkirja

Turun kirjamessujen yhteydessä julkistettiin Elina Moshnikoffin (15 v) yhdessä mummonsa Satu Moshnikoffin kanssa kirjoittama lasten satukirja ”Õõmâs sijdd” (Ihmeellinen kylä).

???????????????????????????????

Kirja kertoo kolttien elämästä Petsamossa ennen sotia. Ja siitä, miten sota hajotti kolttakansan evakkotaipaleelle kunnes uudet pysyvät asuinsijat löytyivät Inarin kunnasta. Se lienee ensimmäinen lapsille tarkoitettu historiallinen oheislukemisto.

???????????????????????????????
Onnelliset ja iloiset ihmiset huvittelivat tanssimalla katrillia kylissään Petsamossa.

Kirjan on kuvittanut sevettiläislähtöinen Tarja Sanila ja kustantanut Saamelaiskäräjät. Kirjaa myydään 12 euron hintaan ainakin Sámi Duodjin liikkeessä Inarin Sajoksessa. sami...@co.inet.fi DUODJI SHOP Sajos, 99870 INARI puh. 040 515 9755

 

Ođđ sääʹmǩiõllsaž päärnai ǩeʹrjj

Turku ǩeʹrjjpeeiʹvin puõđi õlmmsa ođđ sääʹmǩiõllsaž päärnai ǩeʹrjj Õõmâs sijdd, koon leʹjje ǩeeʹrjtam Elina Moshnikoff (15 eʹǩǩed) õõutsââʹjest suu ääkkain Satu Moshnikoovin.

???????????????????????????????
Vääžnai aaʹššin mainsteš saaʹmi siidsåbbrin.

Ǩeeʹrjest mainstet saaʹmi jieʹllmest Peäccmest ooudpeäʹlnn vääin. Da tõʹst što mäʹhtt väinn paʹǩǩii saaʹmid vueʹlǧǧed meädda dommvuuʹdest. Säʹmmla leʹjje vuõššân evakkost da mâŋŋa kauʹnne ođđ jälstemsõõʹjid Aanar kååʹddest. Leežž-a tät ǩeʹrjj vuõssmõs hostoorlaž ǩeʹrjj päärnai vääras.

Kaartid ǩerjja lij pirstam Tarja Sanila, kååʹtt lij šõddâm Čeʹvetjääuʹrest. Ǩeeʹrj čõõđteejen lij Sääʹmteʹǧǧ. Ton vuäitak vuäʹstted ǩeeʹrj Sámi Duodjist Aanrest. Hâʹdd lij 12 eurred. sami...@co.inet.fi DUODJI SHOP Sajos, 99870 AANAR teʹlf. 040 515 9755

Yksi kommentti

  1. avatar hilu
    Julkaistu 21.11.2015 kello 18.44 | Ikilinkki

    Tiõrv,tiõrv Ee´led!

    Lo´ǩǩem da leäi miõlǩie´ssi ǩe´rjj.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider