Header image
Text background bars
log

Metsähallituksen luontopalveluiden johto työntekijöineen vierailulla Sevettijärvellä 4.8.2015

Kolttien kyläkokouksella ja kolttakulttuurisäätiöllä oli ilo ja kunnia isännöidä sekä esitellä kolttakulttuuria Metsähallituksen Luontopalveluiden työntekijöille ja ylimmälle johdolle eilen Sevettijärvellä. Vierailun aikana tutustuttiin kolttakulttuuriin, kolttien historiaan ja kulttuurimme moninaisiin piirteisiin sekä tapoihin, jotka olennaisesti kuuluvat kolttien arkeen ja elämään. Samalla tutustuimme myös Saamelaismuseo Siidan hallinnoimaan kolttien perinnetaloon.

Vierailun lopuksi käytiin myös perinnetalon pihapiirin vieressä olevalla maa-alueella, jonka Metsähallitus on esisopimuksella antanut Kolttakulttuurisäätiölle käyttöön tulevaa Kolttakulttuurikeskusta varten. Sopimukseen kuuluu lisäksi myös maininta että Metsähallitus antaa ilman eri korvausta Kolttakulttuurikeskuksen rakentamiseen tarvittavat puut, sekä tarvittaessa myös soraa ja täytemaata valtion mailta.

Koskapa Kolttakulttuurikeskuksen nykytila on se, että työn alla on vasta rakennuksen rahoituksen etsintä ja tarkkaa tietoa – saati varovaistakaan arviota keskuksen rakentamisaikataulusta ei vielä ole – niin vierailijat pääsivät paikanpäällä kolttien luottamusmiehen ohjaamalle värikkäälle ajatusmatkalle tulevaan Kolttakulttuurikeskukseen ja tutustuivat näin jo etukäteen keskuksen toimintaan sekä sen tuomiin ilon aiheisiin Koltta-alueella.

Metsähallitus on aina kunnioittanut kolttakulttuuria ja kolttasaamelaisia ja pitänyt mm. kolttakulttuurikeskuksen rakentamishanketta tärkeänä ja näin ollen myös luvannut tukea sen rakentamista omalta osaltaan mahdollisuuksiensa mukaan. Metsähallitus on jo sitoutunut vuokraamaan tulevasta keskuksesta tilan esimerkiksi retkeily- ja kalastusinformaatiolle.

 

Metsähallitus

Kolttien luottamusmies Tanja Sanila ja Kolttakulttuurisäätiön asiamies Marja Suojoki-Gauriloff yhteispotretissa Metsähallituksen luontopalveluiden työntekijöiden kanssa. Vierailijoihin kuuluivat mm. ylärivistä löytyvät Luontopalveluiden luontopalvelujohtaja Rauno Väisänen, sekä apulaisjohtaja Marja-Liisa Hintsanen. Joukkiosta löytyvät myös mm. Lapista aluejohtaja Jyrki Tolonen, sekä aluepäällikkö Elina Stolt ja myös puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi.

Metsähallitus2

Asiamies esittelee omalla vuorollaan mm. Kolttakulttuurisäätiön toimintaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider