Header image
Text background bars
log

Uusi koltankielinen kirja

Vuõssmõs dohat sääʹnned säämas

Vuõssmõs dohat sääʹnned -ǩeʹrjj lij jåårǥlõttum eŋgglõsǩiõllsaž ǩeeʹrjest ”The First Thousand Words in English”. Nuõrttsääʹmǩiõʹlle tän ǩeeʹrj alggtuâi lie raajjâm Sääʹmvuuʹd škoouʹlʼjemkõõskõõzz nuõrttsääʹmǩiõl da -kulttuur mättʼtõõtti (2013-2014) uʹčteeʹlez Tiina Sanila-Aikio jååʹđteʹmen. Ǩiõltaʹrǩǩumuužž lij tuejjääm Merja Fofonoff.

Ǩeeʹrj vueiʹtet ââʹnned nuʹtt jieʹnnǩiõllsaž päärnai mättʼtõõzzâst ko nuõrttsääʹm veeʹres ǩiõllân lookki mättʼtõõttjivuiʹm še. Stephen Cartwright kaartin vuäitt vuâmmšed håʹt mâiʹd da nääiʹt ǩeʹrjj älšmâtt pääʹrnaid, što sij mättješkuäʹtte ođđ saaʹnid da ǩeeʹrjteškuäʹtte še. Uʹčteeʹl vuäitt saǥstõõllâd mättʼtõõttjivuiʹm ǩeeʹrj hääʹsǩes kaarti pirr leʹbe päärna vuäiʹtte håʹt mâka ǩeeʹrjted mainnâz lieʹvvjum seeidai kaart pirr.

sanakirja1-copy

suomeksi

Vuõssmõs dohat sääʹnned –kirja on käännetty englanninkielisestä kirjasta ”The First Thousand Words in English”. Koltankielisen kirjan käännöksen ovat tehneet Saamelaisalueen koulutuskeskuksen koltankielen ja –kulttuurin opiskelijat oppilastyönä (2013-2014) opettajansa Tiina Sanila-Aikion johdolla. Kieliasun on tarkistanut Merja Fofonoff.

Kirjaa voidaan käyttää niin äidinkielisten lasten opetuksessa kuin koltansaamea vieraana kielenä opiskelevien opetuksessakin. Stephen Cartwright´n kuvien avulla lapsille voi opettaa uusia sanoja. Opettaja voi keskustella oppilaiden kanssa kirjan hauskojen kuvien pohjalta tai lapset voivat itse kirjoittaa tarinan aukeamakuvasta.

Tilaukset:
ISBN 978-952-441-288-9
15,00 €
Mättʼtemaunnâz juâkkmõš / oppimateriaalien jakelu:
Ritva Tammela, tel. 010-839 3122
ritva.tammela (at) samediggi.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider