Header image
Text background bars
log

Koululaiset koulumuistojen kerääjinä

Saamelaisarkisto Inarin Sajoksessa järjestää saamelaisten kotiseutualueen koulumuistojen keruuta tänä keväänä. Tästä innostuneena Sevettijärven koulun johtaja Johanna Nieminen ja muutamat oppilaat kutsuivat koulun entistä henkilökuntaa muistelemaan työaikaansa.

koulu_06-copy
Koulunjohtaja Johanna Nieminen (oik.) vieressään haastattelijat Helmi, Lilja, Henri ja Henry (selin).

Oppilaat Lilja, Helmi, Henry ja Henri olivat hyvissä ajoin harjoitelleet haastattelukysymyksiä ja äänittämistä, jotta kaikki sujuisi luonnikkaasti sitten H-hetkellä.

Sevettijärven koulussa aikoinaan vuosikymmeniä työskennelleet Martti, Kirsti, Tyyne ja Satu tulivat innnoissaan ja jännityneinä paikalle. Heitä taisi haastattelu jännittää yhtä paljon kuin haastattelijoitakin.

koulu_01-copy
Ennen haastattelua kahvilla opettajahuoneessa Martti Loimo, Satu Moshnikoff, koulun nykyiset opettajat Johanna Nieminen sekä Seija Sivertsen, Kirsti Kaarret ja Tyyne Sverloff. Täältä otettiin vauhtia muisteloihin. Kahvi kirvoittikin kielenkannat mukavasti!

Kaikki sujui todella hyvin: laitteet toimivat eivätkä kysymykset olleet hankalia. Tapahtumaa varten oli varattu pari tuntia, mutta kun muistelemisessa oli päästy alkuun, olisi aikaa kulunut enemmänkin.

koulu_04-copy
Henri tarkistaa, että äänitys on onnistunut.

koulu_02-copy
Oli mielenkiintoista todeta, että syrjäseudullakin ollaan ajan hermolla: oppilaat työskentelevät seisten pöytien äärellä. Kalustoon kuuluu myös suuri pallo, jonka päällä istuen voi työskennellä.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider