Header image
Text background bars
log

Näätämöjoen lohisaalis noin 7,5 tonnia

Kesällä 2015 Näätämöjoki antoi saalista noin 7,5 kiloa, joista 4,5 tonnia saatiin Norjan puolella ja 3 tonnia Suomen puoleisella jokiosuudella. Kalastusmatkailijoiden osuus oli Suomessa 550 kiloa ja Norjassa 3,5 tonnia, josta paikallisten käpälä- eli heittoverkkopyynti oli sovittujen rajoitusten mukainen eli noin 1000 kiloa.

Vuodesta 2013 Suomen puolen lohisaalis kasvoi 3 prosenttia. Se oli kesällä 2015 lähes puolet suurempi kuin pitkän aikavälin keskisaalis. Joen kokonaissaalis oli 7 prosenttia suurempi kuin edellisen vuoden saalis, mutta 10 prosenttia pienempi, jos sitä verrataan pitkän aikavälin keskisaaliiseen.

Luonnonlohen lisääntymisen turvaaminen

Suomen ja Norjan yhteistyöryhmän sopimat aluksi vapaaehtoisina olleet pyyntirajoitukset ja -kiintiöt tulivat voimaan kalastuskautena 2014. Niissä muun muassa määritellään Neidenin käpäläpyynin saaliskiintiöksi 1000 kiloa ja Suomen puolella verkkojen lukumääräksi on asetettu 2 ruokakuntaa kohden sekä pyyntiaika on lyhennetty heinäkuun loppuun.

Joen yhteishallinnalla, kalakantojen ja veden tilan seuraamisella pyritään turvaamaan luonnonlohen lisääntymis- ja elinmahdollisuudet Näätämöjoessa, jotta tulevaisuudessakin joki tarjoaa mahdollisuuden kotitarve- ja virkistyskalastukseen.

Yksi kommentti

  1. avatar Normi kalastaja
    Julkaistu 1.7.2015 kello 11.09 | Ikilinkki

    Sais kieltää verkottamisen kokonaan,miks annetaan ylikalastaa kun tiedetään että kannat jo romahtanut ja lohi ei pääse nousemaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider