Header image
Text background bars
log

Kolttapuvun ompelukurssi Helsingissä

Perinteisen kolttapuvun ompelukurssilla voi ommella joko naisen tai miehen vaatteet. Perinteinen kolttanaisen asu on kaksiosoinen ja käsittää paidan, kuurta ja hameen, kåhtt. Hame voi olla joko tavallinen tai juhlahame, suborkakåhtt. Kolttamiehen verkatakkiin kuuluvat helmikoristeet, jotka tekevät sen yksilölliseksi.

Kurssin tarkoituksena on opettaa perusasiat puvun tekemiseen. Lisäksi kurssilla opetellaan helmikirjontaa.

Kurssin kesto on 6 päivää ja se toteutetaan kolmena viikonloppuna. Kurssin hinta on City-Sámit ry:n jäsenille 40 euroa ja muille 200 euroa. Hinta sisältää opetuksen kolmena viikonloppuna ja kahvit kurssipäivinä. Kurssille otetaan enintään 10 opiskelijaa. Kurssin järjestää City-Sámit ry.

Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI96 1271 3000 0822 75. Laita viitteeksi Kolttapukukurssi. Tämän jälkeen laita vielä sähköpostia osoitteeseen citysamit@gmail.com, missä kerrot kaikkien ilmoittautujien nimet. Huomaathan, että kolttapukua saa käyttää vain kolttasaamelainen ja hänen aviopuoisonsa.

Kaavaviikonloppu 25.-26.10.2014, la 12-18 ja su 10-18
Kurssilaiset tekevät itselleen / puvun käyttäjälle sopivat kaavat. Opettajana toimii ompelija Merja Koivuranta Kirkkonummelta.

HUOMAA! Halutessaan kurssilainen voi tilata valmiit kaavat omilla mitoilla Merja Koivurannalta. Tilaus on omakustanteinen ja maksaa 55 euroa / kaavat.

– Peruskaavan piirtäminen omilla mitoilla
– Sovituskappaleen ompeleminen piirrettyjen kaavojen mukaan
– Kaavan muokkaaminen tarvittaessa sopivaksi sovituksen mukaisesti
– Oman peruskaavan kuosittelu naisten kuurtaksi tai miesten takiksi
– Keskustelua kankaiden valinnasta

Tarvikkeet: Kynä, viivotin, laskin, mittanauha, muistiinpanovälineet, ompelukone


1. ompeluviikonloppu 22.-23.11.2014

2. ompeluviikonloppu keväällä 2015

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider