Header image
Text background bars
log

Perinne elpyy

Reino-Riiko Fofonoff Nitsijärveltä sai käsiinsä Paulaharjun kirjan Kolttain mailta. Siinä on kuva kolttanaisen korvakorusta Ââlǥaž-järveltä. Sen perusteella ratkesi arvoitus puolikkaasta korusta, jonka hän oli löytänyt äitinsä jäämistöstä.

korvakoru_kirjan_kuva-copy

Toimen miehenä Reino-Riiko alkoi selvittää, voisiko kirjan kuvan ja löytyneen korunpalan perusteella valmistaa uudet korvakorut. Tekijäksi löytyi Inarista Tytti Tupuna Bräysy. Niinpä Reino-Riiko teetätti vaimolleen perinteiset kolttien korvakorut.

korvakorut-copy

Tähän mennessä on elvytetty etupäässä koltan kieltä, käsitöitä, leuddeja ja leikkejä, mutta nyt on pää auki myös koruperinteen saattamiseksi nykyihmisten tietoisuuteen ja käyttöön.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider