Header image
Text background bars
log

Sámi Jienat, Sääʹm Jiõn -läullamjoukk Čeʹvetjääuʹrest – Sámi Jienat, Sääʹm Jiõn -kuoro Sevettijärvellä

Sääʹm Jiõn -läullamjoukk puätt Čeʹvetjäurra piâtnâc 29.11. da haʹrjtââll neäʹttel-loopp Peuralammen Camping -pääiʹǩest. Läullamjoukk lij vuõss vuâra sääʹmvuuʹdest da haaʹlad tobdstõõttâd še nuõrttsäʹmmlai musikkäʹrbbvuõʹtte. Tiina Sanila-Aikio vuäʹppast läullamjoouk leuʹddjumuužžâst. Sueʹvetjeäʹǩǩää sätt leeʹd joba konseʹrtt.

Sääʹm Jiõn -läullamjooukâst lie mieʹldd säʹmmla jäänmõsân Taarrâst, Ruõccjânnmest da Lääʹddjânnmest. Läullamjoukk läull sääʹmǩiõʹlle da pohtt ouʹdde säʹmmlai tuâlʼjõž läullamvueʹjjid nuʹtt ääʹrbvuâlželd ko še ođđ maall mieʹldd.

Sääʹm Jiõn -läullamjoukk ååcc še nuõrttsäʹmmlaid mieʹldd läullamjouʹǩǩe. Puäʹđ tobdstõõttâd tuåimmjumuʹšše da läullamjoouk oummid Čeʹvetjäurra leʹbe ǩiõčč lââʹssteâđaid interneeʹttest http://www.samijienat.com.

Sámi Jienat, Sääʹm Jiõn -kuoro Sevettijärvellä

Sääʹm Jiõn -kuoro tulee Sevettijärvelle perjantaina 29.11. ja harjoittelee viikonlopun Peuralammen Campingissä. Kuoro on ensimmäistä kertaa koltta-alueella ja haluaa tutustua myös kolttasaamelaiseen musiikkiperinteeseen. Tiina Sanila-Aikio opastaa kuoroa leuddien maailmaan. Lauantai-iltana saattaa olla jopa konsertti.

Sääʹm Jiõn -kuorossa on mukana saamelaisia enimmäkseen Norjasta, Ruotsista ja Suomesta. Kuoro laulaa saamen kielellä ja tuo esiin saamelaisten perinteisiä laulutapoja niin perinteisesti kuin myös uudessa muodossa esitettynä.

Sääʹm Jiõn -kuoro hakee myös kolttasaamelaisia mukaan kuoroon. Tule tutustumaan toimintaan ja kuorolaisiin Sevettijärvelle tai katso lisätietoja internetistä http://www.samijienat.com.

Tiina Sanila-Aikio

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider