Header image
Text background bars
log

Tanja Sanila saamelaiskulttuurin läänintaiteilijaksi

Taiteen edistämiskeskus on valinnut taiteen maisteri Tanja Sanilan (s. 1979) Sevettijärveltä saamelaiskulttuurin läänintaiteilijaksi. Sanila aloitti toimessa 1.11.2013 ja toimii kevääseen 2014 Anna Näkkäläjärvi-Länsmannin sijaisena.

Sanila valmistui teolliseksi muotoilijaksi Lapin yliopistosta 2007 ja on toiminut laaja-alaisesti saamelaiskulttuurin, graafisen suunnittelun ja taiteen parissa. Sanila on muun muassa kuvittanut monia koltankielisiä lastenkirjoja, työskennellyt projektityöntekijänä Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa. Hän on myös työskennellyt itsenäisenä suunnittelijana.

Läänintaitelijana Sanila toivoo voivansa vahvistaa saamelaista ja erityisesti kolttasaamelaista kulttuuria sekä sen tunnettavuutta. Sanilan tavoitteena on luoda paitsi kansallisia, myös kansainvälisiä kontakteja alkuperäiskansojen yhteistyön lisäämiseksi sekä vaikuttaa kulttuurien välisen ymmärryksen ja suvaitsevaisuuden puolesta. Muotoilijana Sanilalle on myös tärkeää käsityöalalla toimivien ihmisten toimeentulomahdollisuuksien lisääminen.

 

Tanja Sanila sääʹmkulttuur läänartisttân

Čeäʹppõõzz ooudâsviikkâmkõõskõs lij vaʹlljääm čeäʹppõõzz maister Tanja Sanila (š.1979) Čeʹvetjääuʹrest sääʹmkulttuur läänartisttân. Son aalǥti tuâjas 1.11.2013 da reâugg Anna Näkkäläjärvi sâjjsâžžen ǩiiđ 2014 räjja.

Sanilast šõõddi fabrikklaž täävvai Lappi Universiteeʹttest 2007 da son lij leäm tõn mâŋŋa aktiivlâžân mieʹldd sääʹmkulttuurest, graaflaž plaanumuužžâst da čeäʹppõõzzâst. Son lij ouddmiârkkân pirstam kaartid määŋgi ǩeeʹrji vääras da lij reâuggam Sääʹmvuuʹd škooulʼjemkõõsskõõzzâst projekt-tuâjjlažžân.

Läänartisttân Sanila tätt nââneed sääʹm- da nuõrttsääʹmkulttuur da raajjâd tõid pukid tobddân. Suu täävtõsân lij ääveed meersaž da meeraikõskksaž kontaktid alggmeerai kõʹsǩǩe, nuʹtt što õhttsažtuâjj lâssan da kulttuuri kõskksaž fiʹttjõs da sååʹvšemvuõtt nânsme. Son ko lij täävvai, suʹnne ij vääžnai, što ǩiõtt-tuâjjlai piʹrǧǧumuš puârran.

2 kommenttia

 1. avatar Hilkka Fofonoff
  Julkaistu 6.11.2013 kello 20.06 | Ikilinkki

  Šiõǥǥ håmm,Jiânnai ,Jiânnai Tuäivtam leekk !

  t.hilu

 2. avatar Kukka
  Julkaistu 21.2.2015 kello 14.43 | Ikilinkki

  Hyvä Tanja!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider