Header image
Text background bars
log

Ijahis Idja alkoi

Tänään perjantaina Inarissa alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma Ijahis Idja alkoi lasten ja nuorten päivän merkeissä. Myös Sevettijärven koulun sekä väki esiintyi että osallstui päivän konsertteihin ja tapahtumiin.

Huomenna festivaali jatkuu Ijahis Idja –seminaarilla Siidassa. Tämän vuoden teemana on sukupolvet kohtaavat. Seminaarissa puhuvat Annukka Hirvasvuopio-Laiti, Jorma Lehtola, Vladimir Khomenko ja Ailu Valle. Seminaarin kielet ovat suomi, saame ja venäjä. Tulkkaus on järjestetty. Musiikkiseminaarin järjestää Saamelaismuseo Siida yhteistyössä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja Giellagas-instituutin kanssa. Seminaariin on vapaa pääsy.

Sunnuntaina vuorossa on konsertteja sekä ulkolavalla että illalla Sajoksen juhlasalissa.


Iloista sevettiläisten joukkoa.                                                      Kuva: Elina Moshnikoff


Sevettijärven koulun oppilaat esittivät kaksi leuddia.                Kuva: Elina Moshnikoff


Nuorten idoli Ailu Valle esiintyy.     Kuva: Elina Moshnikoff

 

Evenkilaulaja Vladimir Khomenko säväytti esityksellään.       Kuva: Elina Moshnikoff

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider