Header image
Text background bars
log

Ekumeeninen työleiri 45 v sitten

Matti Virmakoski kertoo:

Sevettijärvellä pidettiin ekumeeninen työleiri 45 vuotta sitten. Tuolloin heinäkuun 17 päivä vuonna 1968 saapui Sevettiin nuoria ihmisiä eri puolilta maailmaa: Ceylonilta, Saksasta, Sveitsistä, Hollannista, Englannista, USA:sta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta. Leirin kieli oli englanti. Leirin johtajat olivat Han Everaars Hollannista ja Eero Autio Suomesta. Leirillä olivat edustettuina ainakin seuraavat kirkkokunnat: Suomen ortodoksinen kirkko, Suomen, Ruotsin ja Norjan ev.lut. kirkot, Saksan evankeelinen kirkko, Englannin anglikaaninen kirkko, Reformoitu kirkko Sveitsissä, presbyteerikirkot Englannissa ja USA:ssa.

Noin kuukauden kestäneen leirin aikana osallistujat olivat apuna rakentamassa hirsitaloa ja saunaa Kirakkajärvellä Pimen Semenoffin opastuksella, kylänvanhin Jaakko Sverloff sai uuden kellarin ja he olivat mukana monessa pienessä puuhassa kylällä.

Leiriläiset tekivät vene- ja patikkaretken Näätämöön sekä osallistuivat Arkkipiispa Paavalin Sevetin vierailun juhlallisuuksiin. Muun muassa liturgian jälkeisessä juhlassa ryhmä leiriläisiä esitti Nikolai Feodoroffin opastuksella harjoittelemansa kolttakatrillin.

Leirin jälkeen yhteydenpito on jatkunut viiden vuoden välein tapahtuvin kokoontumisin Keski-Euroopassa leiriläisten kodeissa. Viisi vuotta sitten Saksassa joukko päätti, että he tahtovat tulla vielä Sevettijärvelle. Mukana on 12 leiriläistä ja puolisoita kuusi.

Ohjelma:
– Perjantaina 16.8. saavumme Sevettijärvelle.
– Lauantaina 17.8. teemme retken Kirkkoniemeen ja/ tai Pykeijaan.
Sunnuntaina 18.8 kello 18.00 on Sevettijärven kirkossa isä Matti Sidoroffin toimittama ehtoopalvelus ja sen jälkeen seurakuntatalossa muistellaan leirikuvien avulla, mitä tapahtui 45 vuotta sitten Sevettijärvellä.

Haluaisimme tavata myös tämän päivän sevettijärveläisiä, joten tervetuloa sunnuntaina 18.8 klo 18.00 joukolla mukaan ehtoopalvelukseen ja katselemaan leirikuvia menneitä muistellen!

Yksi kommentti

  1. avatar Juergen Petersen
    Julkaistu 3.9.2013 kello 15.44 | Ikilinkki

    In summer 1968 I was hiking with my friend on Sevettijärvientie. It was could and wet. We were welcomed by the young people of the camp and stayed overnight. The church was under construction at that time. Great experience. Thanks for the warm welcome. Jürgen Petersen Wilhelmshaven Germany
    Ich habe als Wanderer 1968 eine Nacht im Camp übernachtet. Ich war unterwegs mit einem Freund, auch aus Deutschland. Wir wurden sehr gastfreundlich aufgenommen. Danke nochmals. Jürgen Petersen Wilhelmshaven Germany

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider