Header image
Text background bars
log

Kesänäyttelyn tapahtumapäivä

Tänään Sevettijärven kesänäyttelyssä oli Kolttakulttuurisäätiön järjestämä tapahtumapäivä, jossa esiteltiin työnäytöksin perinnekäsitöitä.

Paikalle tuli monia asiasta kiinnostuneita, jotka saivat halutessaan myös itse kokeilla ja opetella esimerkisksi tuohitöiden tekemistä ja värttinällä kehräämistä.

Kolttakulttuurista kerrottiin kävijöille monella suulla ja monella kielellä. Tuntui mahtavalta, kun ihmisillä riitti kiinnostusta kyselemiseen ja lisätietojen saamiseen.

Tämänvuotisen kesänäyttelyn koonnut Hanna Kiprianoff paistoi paikan päällä pullaa ja sen tuoksu houkutteli pullakahville. Kahvistellessa jatkuivat mielenkiintoiset keskustelut ja vilkas mielipiteitten vaihto.


Jiânnai oummu leʹjje puättam tobdstõõttâd čuäʹjtõʹsse.

 

Tuâjjčuäʹjtõõzzi peiʹvv

Täʹbbe Čeʹvetjääuʹr ǩieʹssčuäʹjtõõzzâst leäi ǩiõtt-tuâjai čuäʹjtempeiʹvv, koon Nuõrttsääʹmkultturfondd leäi riâššâm.

Jiânnai oummu leʹjje puättam ǩiõččâd čuäʹjtõõzz da ǩiõttʼtuâjai tuejjumuužž. Sij vuõǯǯu jiijj še ǩiččled tuejjeed ouddmiârkkân peäʹsstuâjaid da snaʹlddjin pâânnmõõžž.

Sääʹmkulttuurest mainsteš määŋgin ǩiõlin. Leäi hääʹsǩ ko oummu kõõjjii tõn pirr da tattu tieʹtted jäänab.

Taʹnni čuäʹjtõõzz noorrjen leäi leämmaž Hanna Kiprianoff, kååʹtt paaʹšti viõʹlǧǧesleeiʹbid toʹben pääiʹǩ âʹlnn. Meäkkas leeiʹb šiõǥǥhaajj kååččai oummid kaaʹfstõõllâd da mainstõõllâd. Pukin leäi hääʹsǩ da sääʹmkulttuur tobddmõõžž lâssni.


Saksslaneezzan Hamburg-gåårdest še täättai kiččled snaʹljin pâânnmõõžž.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider