Header image
Text background bars
log

Nellimin Pyhän Kolminaisuuden ja Trifon Petsamolaisen kirkon juhla

Erkin päivän helle ei jatkunut Pohjois-Lapissa vuorokautta pidempään, mutta Nellimin kirkon juhlaa ja praasniekkaa saatiin silti viettää kohtalaisen mukavassa toukokuun säässä.

Vigilia- ja liturgiapalvelukset toimitti Nellimissä Isä Slava Skopets ja kirkkokuoroa johti kanttori Erkki Lumisalmi. Vedenpyhitys toimitettiin läheisellä Hietajärvellä, jonka jälkeen vihmottiin pyhäkkö ja kirkkokansa.

Kirkolta kuljettiin kuljettiin ristisaatossa kylän läpi Darjan ja Boriksen mökin pihaan. Siellä toimitettiin rukouspalvelus, jonka jälkeen kirkkoherra Slava Skopets luovutti Darja-kiinteistön maineen seurakunnassa tehdyn päätöksen mukaisesti Kolttakulttuurisäätiölle. Säätiötä edustivat tilaisuudessa sen puheenjohtaja Veikko Feodoroff ja asiamies Marja Suojoki-Gauriloff.

Yksityisenä lahjoituksena Kolttakulttuurisäätiö sai Darja ja Boris Jefremoffin muotokuvan, jonka oli maalannut vuonna 1974 Selma Luomi. Lahjoittajan toivomuksena oli, että muotokuvalle löydetään paikka kamarin seinältä. Lahjoituksen teki ivalolainen Irene Kiprianoff, edesmenneen Darja Jefremoffin kummitytär.


Perinteentaitaja Katri Jefremoff rinnassaan Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein.

Praasniekassa saatiin nauttia Ritva Kytölän tee- ja kahvipöydän antimista, suolaisesta ja makeasta tarjottavasta. Juhla Darjan ja Boriksen mökin pihalla päättyi perinneohjelmaan, jossa kuultiin Simo Jefremoffin huuliharpun soittoa sekä rouva Katri Jefremoffin ja kanttori Erkki Lumisalmen laulua. Mainittakoon että perinteentaitaja Katri Jefremoff on äitienpäivänä saanut presidentti Sauli Niinistöltä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein työstään kasvattajana ja yhteisvastuun kantajana.

Teksti ja kuvat Irja Jefremoff

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider