Header image
Text background bars
log

Elävää teatteria Sevetissä

Tänään nähtiin Sevetin koululla Rospuutto-ryhmän esitys ”Sinusta tehtiin laulu”. Kati Kaartisen kirjoittama näytelmä pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen vanhenemiseen ja siihen että jokaiselle on tärkeää tulla nähdyksi ja kohdelluksi ihmisarvoisesti.

Näytelmää oli tullut katsomaan kolmisenkymmentä kaikenikäistä sevettiläistä. Se kosketti monia syvästi kuvatessaan muistisairautta ja ihmisen minuuden haurautta ammattinäyttelijöiden, lavasteiden, valo- ja ääniefektien avulla. Ne loivat tavalliseen koulun liikuntasaliin teatterin taianomaisen maailman. Se on elämys, joka jo sinällään muistetaan.

Rospuutto-ryhmän uusi taiteellinen johtaja Pauliina Feodoroff sanoi, että halusi ohjata teatteri Takomon tekemän monivuotisen vanhustyöprojektin pohjalta tämän näytelmän. Ja koska Rospuutto-ryhmä siirtyi  Pohjois-Karjalasta Saamelaisalueelle, tuntui luontevalta tuoda uuden näytelmän ensi-ilta Sevettijärvelle ja Inariin.


Tytär on tullut äitinsä hoitokotiin ja kohtaa hämmentyneenä asukkien kirjon, joilla jokaisella on tarve tulla huomioiduksi.

Jieʹlli teaʹtter Čeʹvetjääuʹrest

Täʹbbe vuõiʹnneš Čeʹvetjääuʹr škooulâst Rospuutto-joouk čuäʹjtõõzz ”Sinusta tehtiin laulu”. Kati Kaartinen lij ǩeeʹrjtam čuäʹjtõõzz, kååʹtt ǩiõttʼtââll ääiʹjpoddsaž aaʹššid: puärsmumuužž da tõzz, što juõʹǩǩʼkiʹžže lij vääžnai, što jeärraz vuäiʹnne suu da ouʹdde suʹnne äärv.

Koummlo čeʹvetjäuʹrrneǩǩed leʹjje puättam ǩiõččâd tän čuäʹjtõõzz. Tõt vaikkti jiânnai ǩiõččjid, ko mainsti mošttpuõccmõõžž pirr da tõʹst, što mäʹhtt oummu stressjõʹvve da laʹppje jiiʹjjesvuõđâs. Ämmat čuäʹjtõõlli, čuäʹjtempirrõs, čuõvveemnääʹll da jeeʹresnallšem jiõnneʹfeekt räʹjje škooul likkeemlõõʹnnj mâʹte viõigg teaʹtteer. Leäi hääʹsǩ leämmaž mieʹldd.

Rospuutto-joouk ođđ čeäʹppõsjååʹđteei Pauliina Feodoroff mainsti, što son täättai oʹhjjeed tän čuäʹjtõõzz teaʹtter Takomo tuejjääm puäʹrrsituâjjprojeekt vuâđđan. Rospuutto-joukk siirdčõõtti Tâʹvv-Kaʹrjjlest Sääʹmjânnma de tõn diõtt leäi šiõǥǥ puʹhtted ođđ čuäʹjtõõzz vuõssčuäʹjtõõzz Čeʹvetjäurra da Aanra.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider