Header image
Text background bars
log

Kolttasaamelaisista kertova valokuvanäyttely Tukholmassa!

Jos olet suuntaamassa Tukholmaan, mene ihmeessä kurkistamaan Suomen Tukholman -instituuttiin 20.4 avautuvaan kolttasaamelaisista kertovaan -valokuvanäyttelyyn!

Näyttelyn esittelee valokuvin kolttasaamelaista kulttuuria: elämää ja ihmisiä. Valokuvat vievät katsojan matkalle arkiseen mutta tarunhohtoiseen elämään pohjoisimpaan Suomeen koltta-alueelle, jossa tämä sitkeä kansa asuu. Näyttelyn tarkoituksena on myös kolttasaamelaisuuden kunnioittaminen ja esille tuominen.

Koltansaamenkielinen väestö kuuluu Skandinavian alkuperäiskansoihin ja muodostaa Suomessa, Norjassa ja Venäjällä etnisen vähemmistön. Kolttasaamelaisia on arviolta noin 1000 henkeä, joista Suomessa n. 600, Norjassa n. 150 ja Venäjällä n.250 henkeä. Kolttasaamelaiset eroavat muista saamelaisryhmistä kielen, kulttuurin, käsityöperinteen, pukeutumisen sekä ortodoksisen uskonnon perusteella.

Kaikki näyttelyn valokuvat on kuvattu koltta-alueelta ja valokuvat kuuluvat Kolttakulttuurisäätiön kokoelmiin. Kolttakulttuurisäätiö on perustettu tukemaan koltansaamen kielen ja kulttuurin säilymistä elävänä osana kolttasaamelaisten arkipäivää. Säätiön tehtävänä on ylläpitää elinvoimaisina Sevettijärven, Nellimin ja Keväjärven kolttayhteisöjä, joissa voi puhua kolttasaamea ja oppia perinteisiä käsityötaitoja. Tämä näyttely on samalla kunnianosoitus ja tunnustus kaikille kolttasaamelaisille.

Tuõddri pee´rel – valokuvanäyttelyn avajaiset Tukholmassa 20.4 klo 16-24 (Ainakin Tanja, Heini ja Marja mukana silloin menossa!) ja näyttely on avoinna heinäkuun loppuun 2013.

Osoite: Suomen instituutti, Snickarbacken 4, Tukholma.

http://www.finlandsinstitutet.se/fi/events/finntastic-evening/

 

2 kommenttia

  1. avatar Anni Feodoroff
    Julkaistu 14.4.2013 kello 22.25 | Ikilinkki

    Menen varmasti sinne!!

  2. avatar Anni Feodoroff
    Julkaistu 14.4.2013 kello 22.26 | Ikilinkki

    Menen katsomaan”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider