Header image
Text background bars
log

Ennätyksellinen lohisaalis v 2012

Näätämöjoesta Suomen puolelta pyydettiin lohta 4,3 tonnia vuonna 2012, mikä on  lähes ennätysmäärä. Vain vuonna 2006 saalismäärä oli suurempi vuodesta 1972 lähtien eli niiden vuosien aikana, jolloin saalismääriä on mitattu.

Sevettijärven-Näätämön asukkailla on oikeus kalastaa Näätämöjoessa kahdella lohiverkolla, ja niillä 40 ruokakuntaa kalasti yhteensä runsaat 3.000 kiloa. Ulkopaikkakuntalaisten kalastusmatkailijoiden (680 henkilöä) saalis Suomen puolella oli noin 1.200 kiloa lohta.

Norjan puolen Neidenissä pyydettiin perinteisellä käpälänuotalla noin 800 kiloa. Paikkakuntalaisten ja matkailijoiden vapasaalis oli noin 5.500 kiloa. Kalastusmatkailijoista suurin osa tuli Suomesta.

Kesän 2012 yhteissaalismäärä kohosi 10,6 tonniin, mikä on noin neljänneksen suurempi kuin pitkän aikavälin keskisaalis (8,5 t). Norjan puolelta pyydettiin saaliista yli puolet eli 6,3 tonnia ja Suomen puolelta 4,3 tonnia.

Alla olevasta graafisesta esityksestä selviää, millainen määrä lohta on vuosittain pyydetty eri pyyntitavoilla. Verkko ja käpäläpyynti muodostavat siitä vain murto-osan ja enin lohimäärä pyydetään vapakalastajien toimesta.

Tietolähde
RKTL – Riista- ja Kalatalouden tutkimuslaitos 2013

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider