Header image
Text background bars
log

City-Sámit ry haluaa kehittää jättiapurahallaan myös kolttalapsille ja -nuorille suunnattua toimintaa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun saamelaisyhdistys City-Sámit ry on saanut Suomen kulttuurirahastolta 100 000 euron apurahan joka on suunnattu ”Saamen kielen ja kulttuurin elvytykseen pääkaupunkiseudulla: lasten ja nuorten toiminnan jatkumisen turvaamiseen sekä pohjoissaamenkielisen kielipesän suunnittelutyöhön”.

Apurahasta hyötyvät myös kolttalapset. City-Sámien puheenjohtaja Pentti Pieski sanoo: “Toimintamme on suunnattu kaikille saamelaisille”. Pieski jatkaa: “Kun saamme yhdistyksen jäseniksi lisää pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen kolttia, niin tietysti järjestämme myös ihan kolttalähtöisiä tapahtumia. Sehän ei ole muusta toiminnasta pois, vaan pikemminkin vahvistaa kaikkien saamelaisten identiteettiä ja yhteenkuuluvuutta.”

Pieski kuitenkin toteaa, että täysin kolttalähtöisien tapahtumien järjestämiseen yhdistys tarvitsee myös kolttien itsensä apua. ”Puitteet järjestyy kyllä, mutta apua ja asiantuntumusta koltta-asioihin tarvitaan” hän sanoo ja toivottaa kaikki koltat tervetulleiksi tutustumaan yhdistyksen toimintaan esimerkiksi City-Sámien kotisivujen kautta tai Facebookissa.

Yksi kommentti

  1. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 1.3.2013 kello 15.45 | Ikilinkki

    Hieno juttu, että kaikki saamelaiset, myös koltat huomioidaan pääkaupunkiseudulla.

    Samai šiõǥǥ håmm, što puk säʹmmlaid, miʹjjid še vääʹldet lokku Heʹlssen vuuʹdest. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider