Header image
Text background bars
log

Materiaaleja kielipesille

Tänään olemme viettäneet ahkeran ja hauskan päivän Sevettijärven  kielipesässä valmistaen materiaaleja lasten tarpeisiin.

Meitä oli kymmenkunta naista ja miestä, jotka saimme aikaan paljon ja monelaista tarpeellista. Myös Ivalon kielipesän työntekijät olivat mukana omine ideoineen, jotka nyt saatiin hyödyntämään myös Sevetin  kielipesää. Toimittiin vaihtokauppa-periaatteella sekä valmistaen aina kaksi kappletta kutakin: kaksi peliä, kaksi kotaa, kaksi erotusaitaa jne.

 

Pikalõsääiʹdest stååʹlp lie juʹn piʹjjum valmmša di päärna vuäǯǯa jiiʹjj raajjâd čueǯǯtemääiʹd, ǩeârn, konttrid dno.

Puõccid âlgg võl piiʹjjed kiuggna pakkned ouddâl ko tõin vuäitt siõrrâd.

 

Täʹbbe leeiʹm samai viiššâl da meeʹst leäi hääʹsǩ peiʹvv Čeʹvetjääuʹr ǩiõllpieʹzzest raajeeʹl juõʹǩǩnallšem kaauʹnid päärnai vääras.

Mij leeiʹm lååimet neezzan da åumma raajjmen tõid kaauʹnid. Valmmša vuõǯǯum jiânnai jeeʹresnallšem täʹvvrid. Âʹvveeʹl ǩiõllpieʹzz tuâjjla še leʹjje mieʹldd jiiʹjjez ideain, koid sij ouʹdde miʹjjid še. Mij raajim pâi kueʹhtt täʹvver kuhttu ǩiõllpieʹzz vääras: kueʹhtt siõr, kueʹhtt kåvvaz, kueʹhtt pikalõsääiʹd dno.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider