Header image
Text background bars
log

Luminen alkutalvi Sevettijärvellä

Vuodesta 2000 alkaen olen mitannut talomme ympäristössä lumen syvyyttä aina tammikuun ja maaliskuun 15 päivä. Yleensä tammikuun puolivälissä lumen syvyys on vaihdellut n. 25 – 45 senttimetrin välillä Poikkeuksena vuosi 2003, jolloin lunta oli n. 60 cm.


Kolaamista riittää: ennen kuin ehdit sisälle, alkaa lumisade jo uudelleen!

Tänä vuonna tammikuun 15. päivän lumen syvyyden mittaustuloksena on n. 75 cm, eli runsaasti yli tavanomaisen. Kun sitä vertaa maaliskuun viidennentoista päivän mittauksiin, jolloin lunta on ollut n. 45 – 70 cm, saa hyvän kuvan siitä, miten paljon nyt on lunta. Ainoastaan maaliskuussa 2000 lunta on ollut poikkeuksellisen paljon eli n. 90 cm.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider