Header image
Text background bars
log

Koltankielisille kesätoimittajille kysyntää

Inarissa toimiva Yle Sápmi etsii saamenkielisiä kesätoimittajia ensi kesäkaudelle. Tarve on myös koltankielisille oma-aloitteisille kesätoimittajille, jotka ovat kiinnostuneita uutis- ja ajankohtaistyöstä. Edellytyksenä on kiinnostus saamelaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista sekä halu olla mukana avaamassa keskustelua saamelaisille tärkeistä aiheista. Hakijan täytyy osata puhua ja kirjoittaa koltansaamea. Lisäksi vaaditaan 18 vuoden ikää ja ajokorttia. Kesätoimittajat perehdytetään radio- ja nettijulkaisemisen perusteisiin.

Tällä hetkellä Yle Sápmi lähettää yhden koltankielisen lähetyksen viikossa, joka jaetaan verkossa Yle Areenan kautta. Yle Sápmin päällikkö Pirita Näkkäläjärvi toivoo, että koltankielisiä kesätoimittajia löytyisi, jotta pystyttäisiin turvaamaan ainakin nykyinen koltankielinen lähetysmäärä. Hänen mielestään koltan kuuluminen radiosta palvelee kolttien itsensä lisäksi myös muita saamelaisia: “Kolttaa kuulee tosi harvoin. Jos sitä kuulisi useammin, oppisi itsekin kuuntelemaan sitä ja voisi kommunikoida paremmin kolttien kanssa saameksi.”

Näkkäläjärvi jatkaa, että jos hyviä koltankielisiä hakijoita löytyy, olisi hyvin mahdollista, että koltansaamen osuutta lähetyksissä saattaisi jopa lisätä: “Voisi ihan hyvin olla niin, että tulevaisuudessa kaikki kolme saamen kieltä kuuluvat rinta rinnan radiossa pitkin päivää. Esimerkiksi aamulähetys voitaisiin juontaa koltaksi.”

Lisätietoja tehtävästä antaa Yle Sápmin päällikkö Pirita Näkkäläjärvi, +358 40 536 1137, pirita.nakkalajarvi@yle.fi.

Kesätoimittajaksi voi hakea Ylen nettisivujen kautta tästä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider