Header image
Text background bars
log

Perinneruokakurssi oli menestys!!

Ivalossa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen keittiössä oli 16.–17.11.2012 iloinen ja tuottelias tunnelma, kun 16 kurssilaista valmistivat yhdessä tuumin perinteistä ja myös vähän modernimpaa kolttasaamelaista ruokaa.

 

Kattiloiden kolinan, sipulien silppuamisen ja ruisjauhojen pöllyttämisen tuloksena syntyi jokaisen päivän päätteeksi erittäin maukas ja maistuva kattaus perikolttasaamelaista ruokaa, jonka kurssilaiset söivät valittamatta suihinsa 🙂 Moni ruokalaji oli tietysti monivaiheinen ja varsin haastava prosessi valmistaa, mutta niistä huolimatta kaikki kurssilaiset halusivat oppia innolla tekemään perinteisiä kolttaherkkuja joista malliksi mainittakoon poronkäristys, ruisleipä, marjapiirakka ja veripalttu.

Kattiloissa ja pannuissa valmistuivat myös blinit, veriohukaiset, keitetty poron liha ja lauantaina kurssin huipennukseksi syötiin jopa poron sisäfilettä sienikastikkeen kera. Lisukkeena sisäfileelle oli tarjolla myös haudutettua lanttua ja punakaalia. Jälkiruokana maisteltiin mm. herkullista lakkaunelmaa ja löytyihän pöydästä myös ihan kokeilumielellä karpaloitakin.

Opettaja oli kehitellyt tällaisen kattauksen kurssilaisten iloksi!

Tehtävien jako, opettajana Markku Seppänen

Tässä valmistuu poronkäristys

Valmis käristys!

Nam!

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen keittiössä pyöräytettiin myös maukasta ruisleipää, joka valmistettiin aitoon leivänjuureen perinteisen reseptin mukaan.

Midden , Mervin ja Tanjan punakaalipaistos kera persiljan.

Tästä tuli Eevan ja Piian karpaloherkku! Nykyajan kolttakodin modernimpaa jälkiruokaa!

(Tuleeko teille muillekin nälkä?) Kuvasta löytyy sisäfilettä, lanttupaistosta ja veripalttua kera puolukkasurvoksen.

Iso kiitos kaikille kurssilaisille!! Ja meillä kaikilla oli niiiin mukavaa! 😀

3 kommenttia

 1. avatar Piia Gauriloff
  Julkaistu 21.11.2012 kello 13.08 | Ikilinkki

  Kiitos järjestäjille ja kaikille kurssilaisille lämminhenkisestä ja opettavaisesta perinneruokaviikonlopusta! Erityiskiitokset Markulle, jonka ammattimaisella johdolla pääsimme kokkailuissamme loistaviin lopputuloksiin. Oikein odotan innolla uusia kursseja!

 2. avatar Satu Moshnikoff
  Julkaistu 23.11.2012 kello 22.22 | Ikilinkki

  Vau, mitkä herkut ja mitkä kuvat! Pitääpä lähteä haukkaamaan jotain, kun tuli niin nälkä niitä katsellessa! 🙂

 3. avatar Katja Gauriloff
  Julkaistu 22.2.2013 kello 19.23 | Ikilinkki

  Hyvältä näyttää, saako reseptejä jostain?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider