Header image
Text background bars
log

Tutkimusmatkalla Petsamossa: Yläluostari

 

Venäjän matkailua parhaimmillaan!

Petsamoon on noussut vuodesta 2008 alkaen talkootyöllä uusi ja UPEA Pyhittäjä Trifon Petsamolaisen luostari. Kyseinen luostari on toki ollut samaisella paikalla jo vuosisatoja, mutta kokenut historiassaan kaikenlaista ja tuhoutunut lopulta toisessa maailmansodassa.

Katsokaa kuvia ja häkeltykää! Luostari on siis noussut uuteen kukoistukseen vapaaehtoistyöllä! Kävin itse paikalla sunnuntaina 17.6.  Alueelta löytyy pääkirkon lisäksi myös mm. majoitusrakennus jne.

Ensimmäinen jumalanpalvelus pääkirkossa on tarkoitus pitää elokuussa 2012. Kolttakulttuurisäätiöllä on aikomus lähteä silloin pyhiinvaellusmatkalle paikan päälle kolttasaamelaisten kanssa, eli jos on kiinnostusta lähteä mukaan, ottakaa yhteys Marja Suojoki-Gauriloffiin 040-7243815. Mikäli  osanottajia löytyy tarpeeksi meno-paluu kuljetus järjestetään Nellim-Ivalo-Inari-Sevetti-Näätämö reittiä Yläluostarille.

Jos haluat tehdä lahjoituksen tukeaksesi Yläluostarin rakennustyötä, ota silloinkin yhteys Marjaan, hänellä on tiedot kuinka sekin onnistuu muitta mutkitta.

Tähän vielä historiaa, ennen kuin siirryt kuvien pariin:

Yläluostari syntyi 1500-luvun puolenväin tienoilla pääasiassa kolttasaamelaisten keskuudessa vaikuttaneen pyhittäjä Trifon Petsamolaisen toimesta. Vuosisatojen aikana vuoroin tulipalot tai ruotsalaiset (suomalaiset) tuhosivat luostaria, mutta aina se nousi jaloilleen. Ensimmäisen maailmansodan alla luostari kukoisti, mutta Neuvostoliiton aika oli sille taas tuhoisa. Munkit pakenivat neuvostovaltaa Suomeen perustettuun Uuden Valamon luostariin ja vasta 1990-luvun lopulla alkoi Petsamossa jälleen elpyä oma paikallinen luostaritoiminta.

Lisää tietoa: http://www.ortodoksi.net/index.php/Petsamon_luostari

Pääsisäänkäynti

Luostarialueen rakennustyömaa

Yläluostarin pääkirkko

Ikonitaidetta

 

2 kommenttia

  1. avatar Merja Fofonoff
    Julkaistu 19.6.2012 kello 11.26 | Ikilinkki

    Aletaanpa valmistautua pyhiinvaellukseen 🙂

  2. avatar Anni Feodoroff
    Julkaistu 15.7.2012 kello 14.03 | Ikilinkki

    LÄHTISIN MIELELLÄNI MUKAAN, KUNHAN SAIS TIETÄÄ MILLOIN, matkan pituus päivissä, hinta.. yms käytännön tietoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider