Header image
Text background bars
log

Mitä kuuluu Neidenin Kolttamuseolle?

”Neidenin kolttamuseo avataan 2012?”

Koska museo avataan on kysymys, joka askarruttaa monia. Saamelaiskäräjät valitsi Neidenin kolttamuseon uuden vuosituhannen saamelaiskohteeksi, ja sen oli tarkoitus olla yksi niistä kulttuurirakennuksista, jotka avataan 21.vuosisadan alussa. Avaamista on lykätty monta kertaa. Tänään on vielä epäselvää, milloin museorakennus on teknisesti valmis ja siinä kunnossa, että näyttely ja museo voidaan avata.

Syynä tähän ovat rakennuksen useat tekniset puutteet, joita ei ole korjattu. Näyttelytilojen palo- ja murtoturvajärjestelmiin sekä ilmastointiin liittyvät puutteet ovat kriittisiä seikkoja, jonka vuoksi museo ei vielä voi ottaa vastaan näyttelyesineitä. Museon aikomuksena on lainata noin 200 korvaamatonta esinettä näyttelyyn. Vanhimmat näistä ovat Kjelmøyan saarelta löydettyjä, 2500 vuotta vanhoja löydöksiä. Statsbygg on antanut suullisen palautteen ja sanonut, että korjaukset mahdollisesti on suoritettu tämän vuoden elo-syyskuuhun mennessä. Ennen kuin korjaukset on tehty, emme voi asettaa mitään lopullista avaamispäivämäärää. Päänäyttelyn suunnittelu jatkuu, mutta rakennustyöt näyttelytiloissa on keskeytetty epävakaan ilmankosteuden aiheuttamien vahinkojen vuoksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider