Header image
Text background bars
log

Koltansaamen kielipesän toiminta jatkuu – uusi iltapäiväkerho tarjoaa lisäaktiviteetteja tiistaisin

Sevettijärven kielipesä on saanut kaksi uutta työntekijää, jotka ovat aloittaneet kielipesässä maaliskuun puolivälissä. Vastaavana ohjaajana toimii Hilkka Semenoff ja osa-aikaisena Mirva Haataja. Osa-aikaisen ohjaajan toimi on uusi, sillä aiemmin kielipesässä on ollut vain yksi työntekijä.

Kielipesässä on viisi lasta; kaksi alle kouluikäistä ja kolme koululaista. Saa´mi Nue´tt pystyy myös ottamaan lisää lapsia mukaan toimintaan. Kielipesä toimii Sevettijärven koululla ja on auki maanantaista perjantaihin klo 8–16. Kielipesä on aloittanut toimintansa syksyllä 2010.

Kielipesän yhteydessä on aloittanut uusi koltansaamenkielinen iltapäiväkerho tiistaisin klo 13–16. Se on avoin kaikille Sevettijärven alueen lapsille. Toimintaa on toukokuun loppuun asti joka tiistai lukuun ottamatta Vapun päivää 1.5. Silloin iltapäiväkerho pidetään poikkeuksellisesti jo maanantaina 30.4., jolloin kehossa vietetään vappujuhlia. Lastenkerhon ohjaajana toimii Sirkka Hakkola.

Kielipesän toimintaa rahoittavat Inarin kunta ja Saamelaiskäräjät (valtion erityisavustus saamelaisten kulttuuri- ja kielipesätoimintaan ja valtion erityisavustus saamelaislasten ja -nuorten kieltä elvyttävään toimintaan).

Lisätietoja antaa vastaava ohjaaja Hilkka Semenoff, puh. 045 3484 334.

 

Nuõrttsääʹmǩiõllsaž ǩiõllpieʹzz tuåimmjumuš juätkkai – ođđ jeäʹǩǩespeiʹvvkruugg taʹrjjad lââʹsstuåimid juõʹǩǩ mââibargg

Čeʹvetjääuʹr ǩiõllpieʹss lij vuäǯǯam kueʹhtt ođđ tuâjjla, kook lie alttääm ǩiõllpieʹzzest pâʹzzlâšttam-mannu peäʹlrääʹjest. Vaʹstteei oʹhjjeejen tuåimmai Hilkka Semenoff da vuäʹssäiggsaž oʹhjjeejen Mirva Haataja. Vuäʹssäiggsaž oʹhjjeei tuåimm lij oođâs, ko ouddâl ǩiõllpieʹzzest lij leämmaž pâi õhtt tuâjjlaž.

Ååʹn ǩiõllpieʹzzest lie vitt päärna; kueʹhtt siõʹme da koumm škooulpäärna. Ǩiõllpieʹss pâstt väʹldded še lââʹzz päärnaid mieʹldd tuåimid. Ǩiõllpieʹss tuåimmai Čeʹvetjääuʹr škooulâst da lij äävai vuõssaarǥâst piâtnâc räjja čiâss 8-16. Ǩiõllpieʹss lij tuåimmješkuättam čâhčča 2010.

Ǩiõllpieʹzz õhttvuõđâst lij alttääm ođđ nuõrttsääʹmǩiõllsaž jeäʹǩǩespeiʹvvkruugg juõʹǩǩ mââibaarǥ čiâss 13-16. Tõt lij äävai pukid Čeʹvetjääuʹr vuuʹd päärnaid. Päärnaikruugg lij juõʹǩǩ mââibaarǥ vueʹssmannu loopp räjja. Kuuitâǥ valpurpeeiʹv 1.5. päärnaikruugg lij juʹn vuõssaarǥ 30.4. Teʹl päärnaikruuggâst lij valpurjuhll. Päärnaikruugg oʹhjjeejen tuåimmai Sirkka Hakkola.

Ǩiõllpieʹzz tuåimmjumuužž teäggte Aanar kåʹdd da Sääʹmteʹǧǧ (riikk pååđveäʹǩǩteäʹǧǧ säʹmmlai kulttur- da ǩiõllpieʹsstuåimmjumuʹšše säʹmmlai dommvuuʹdest da riikk pååđveäʹǩǩteäʹǧǧ sääʹmpäärnai da –nuõri ǩiõl jeälltemtuåimmjumuʹšše).

Lââʹssteâđaid vuäǯǯ Hilkka Semenooffest, teʹl. 045 3484 334.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider