Header image
Text background bars
log

Kielileiri Etelä-Suomen kolttaperheille

Saa´mi Nue´tt järjestää loppiaisena kielileirin Uudellamaalla, Nurmijärven Kiljavalla. Leiri on tarkoitettu kolttasaamelaisille perheille. Kielileirin tavoitteena on järjestää koltansaamenkielistä toimintaa lapsiperheille, kerätä yhteen kolttasaamelaislapsia ja vahvistaa heidän kieli- ja kulttuuritaitojaan sekä saamelaisidentiteettiään, vahvistaa koltansaamen kielen asemaa perheiden kotikielenä, ohjata perheitä ja antaa neuvoja kielikasvatuksessa, antaa neuvoja ja motivaatiota vanhemmille kielen oppimiseen sekä luoda tukiverkosto kielikasvatukseen.

Kiljavan leiri kuuluu kahden leirin sarjaan, joista ensimmäinen järjestettiin Sevettijärvellä toukokuussa. Alun perin toinen leiri oli tarkoitus järjestää Nellim–Keväjärvi-alueella, mutta se peruttiin vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

Perheleirien järjestäminen kuuluu Saa´mi Nue´ttin vuoden 2011 tavoitteisiin, joihin on määritelty painopisteeksi lapset.

Leirin ohjelma ja ilmoittautumiskaavake löytyvät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider