Header image
Text background bars
log

Kolttakulttuuri yli rajojen

Norjan projektijohtaja Katharina Bartsch kertoo:

”Marraskuussa pidettiin Neidenin koululla Kolttasaamelainen kulttuuri yli rajojen -projektimme järjestämä kolmipäiväinen kurssi, jonka aikana opeteltiin ompelemaan perinteinen kolttanaisen pusero ja sarafaani. Opettajana kurssilla oli Katri Jefremoff Nellimistä.

Kolme Tuulomasta ja Ala-Tuulomasta tullutta naista ompeli yhteisesti perinteisen kolttanaisen asun. Sen avulla he voivat innostaa omien kolttayhteisöjensä naisväkeä tekemään pukuja itselleen.

Marraskuussa Sevettijärvellä alkaneen Saamenpuku ja –asusteet kurssin opettaja Heini Wesslin toi perjantaina oppilaansa vierailulle Neideniin ja lauantaina järjestimme opettaja Venke Törmäsen vetämän avointen ovien päivän helmitöiden merkeissä.”

 

Nuõrttsääʹmkulttuur pâʹjjel raaji

Taar projektšurr Katharina Bartsch maainast:

”Mij õõʹnim Njauddâm škooulâst skamm-mannust kuurs, koʹst raʹjješ neezzni pihttâz, kuurta da kååut. Kurss piišti koumm peeiʹv da tõn riâššjen leäi Nuõrttsääʹmkulttuur pâʹjjel raaji –projekt. Uʹčteeʹlen meeʹst leäi Katri Jefremoff Njeäʹllmest.

Tuållmest da Vueʹll-Tuållmest leʹjje puättam mieʹldd koumm nezzned, kook raʹjje õhttsiʹžže sääʹmneezzan kuurta da kååut. Tääi veäkka sij vuäiʹtte vuäʹpsted sij peäʹlnn neezzid, što mäʹhtt sääʹmpihttsid kuärat.”

                                                                                       Sniimmâm Katharina Bartsch
Uʹčteeʹlen leäi Katri Jefremoff Njeäʹllmest.


Skamm-mannust aaʹlji Čeʹvetjääuʹrest sääʹmpihttsi kuärramkurss, koon uʹčteeʹl Heini Wesslin da kurssneeʹǩǩ jiõʹlle kõʹllʼjemen Njauddmest mij åʹrnn.


Sueʹvet meeʹst leäi äävai uus peiʹvv, koʹst uʹčteeʹl Venke Törmänen mättʼti peʹssertuâjaid.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider