Header image
Text background bars
log

Nellimin asiointiliikennekokeilu

Elokuun lopulla ajoi viimeinen linja-autovuoro Nellimiin. Linjan liikennöinti loppui vaivihkaa ja tuli monille täytenä yllätyksenä. Joku  kyllä kertoi kuulleensa huhuja, että liikennöinti loppuisi, mutta oli arvellut niiden olevan vain huhuja.

Autottomat nellimläiset, suurin postiauton käyttäjäryhmä, etupäässä vanhempi väki oli tyrmistynyt. Miten nyt elämä järjestyy, kun kauppakin on sulkenut ovensa lopullisesti? Mistä evästä, entä apteekkiasiat?

Apuun tulee onneksi Inarin kunta, joka käynnistää asiointiliikenteen Nellimistä Ivaloon. Se tulee olemaan aluksi kokeiluluontoinen alkaen 14.9. ja jatkuen aina keskiviikkoisin vuoden loppuun saakka, päätti kunnanhallitus maanantaisessa kokouksessaan.

Kunnan avustuksella Ivalon taksit hoitavat ajon ja asiakas maksaa vain linja-autokyydin verran. Kokeilun tarkoituksena on tutkia, paljonko Nellimin reittiä käytetään.


 Aika näyttää millaisia kulkijoita nähdään tulevaisuudessa Nellimin tiellä. Kuva vuodelta 2008.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider