Header image
Text background bars
log

Sevetin tielle tekohengitystä

Elokuun ajan on Sevettijärven tietä Partakosta Jäniskoskelle tasoitettu pahimpien kuoppien ja pomppujen kohdalta sekä hiukan levitetty kimuranteimmista mutkista. ”Tää nyt on vähän tämmöstä tekohengitystä”, sanoi eräs jututtamani konemies.


Lavalta kipattava sora tasoitetaan heti. Koska hiekkavarasto on Jääjärvellä saakka, kuorma-autot ajavat lisälavan kanssa, joten työ joutuu.

Prosessi etenee niin että vanhan öljysoran päälle ajetaan soraa, joka sitten rouhitaan entisen päällysteen sekaan. Sen päälle ajetaan lisää soraa ja hiekkaa, ja ne jyrätään tiiviiksi. Lopullisen silauksen tielle antaa uusi öljysorapinnoite.


Sopu tilaa antaa: muu liikenne puikkelehtii työkoneiden ja hiekka-autojen välissä. Malttia kuitenkin tarvitaan. Viime viikolla eräs norjalainen auto oli lähtenyt ohittamaan mutkassa täyslastista hiekka-autoa. Mutkan takaa putkahti vastaan tyhjä kuorma-auto, joka nippa nappa onnistui väistämään vastaantulijaa pientareelle. Henkilöauto ja näiden kahden massiivisen ajoneuvon väliin ja sen kyljet rytistyivät, mutta onneksi henkilövahingoilta säästyttiin.

Tänään paikkausprosessi on edennyt kylän kohdalle ja jyrä täristelee niin, että tienvarren talojen ikkunat tärisevät. Ensi viikolla on vuorossa päällystystyö. Sen jälkeen onkin sitten mukava huristella kylille tasaista tietä pitkin!

Yksi kommentti

  1. Julkaistu 24.8.2011 kello 15.14 | Ikilinkki

    No jo se oli aikakin! Varmaan ihan hassua, kun tie onkin yhtäkkiä tasainen… viimeeksihän se taidettiin päällystää 80-luvulla?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider