Header image
Text background bars
log

Tapahtui kielileirillä

Saaʹmi Nueʹtt ry ja Kolttasaamelainen kulttuuri yli rajojen –hanke järjestivät kielileirin kolttaperheille Sevettijärven Kirakkajärvellä 26.-29.5. Leirille osallistui neljä perhettä. Lisäksi Sevettijärven koulun oppilaat opettajineen olivat leirillä perjantaina. Leiriohjaajina toimivat Katri Fofonoff, Rauno Semenoff, Seija Sivertsen, Tanja Sanila ja Tiina Sanila-Aikio. Leiriavustajina toimivat Anna-Katariina Feodoroff ja Leena Fofonoff.

Perjantaina ohjelmassa oli kielipolku, ”minuuttipeliä” sekä naruverkkojen laittaminen. Lauantaina tehtiin metsäretki geokätköilyn merkeissä sekä kuvattiin kasveja digikameroilla. Lauantai-iltana vielä koettiin naruverkot, tehtiin koltansaamenkielinen kasvio sekä kokkailtiin saaduista kaloista ilta-palaa. Sunnuntaina jokainen perhe teki julisteen ihmisen kehon osien nimityksistä.

Kiitos osallistujille, ohjaajille ja avustajille!

 

Šõõddi ǩiõll-leeirest

 

Saaʹmi Nueʹtt rõ da Nuõrttsääʹmkulttur pâʹjjel raaji –haʹŋǩǩõs rieʹšše ǩiõll-leeir sääʹmpiârrjid Čeʹvetjääuʹr Kirakkajääuʹrest 26.-29.5. Nellj piârri vuässõʹtte leirra. Lââʹssen Čeʹvetjääuʹr škooul škooulneeʹǩǩ leʹjje mieʹldd leeirest piâtnâc. Leirroʹhjjeejen tuåimmje Katri Fofonoff, Rauno Semenoff, Seija Sivertsen, Tanja Sanila da Tiina Sanila-Aikio. Leirrveäʹǩǩteejen tuåimmje Anna-Katariina Feodoroff da Leena Fofonoff.

 
Piâtnâc prograammâst leʹjje ǩiõllpääʹljes, “minuttsiõr” da nueʹrrsääiʹmi piijjmõš. Sueʹvet leäi meäʹccreiss, koʹst oʹcce geopeittsââi da sniʹmme šââddid digisniimmâm-mašinaivuiʹm. Sueʹvetjeäʹǩǩää  veâl njaʹvve nueʹrrsääiʹmid, tuejjee sääʹmǩiõllsaž kasvio di pävvrõʹšše jeäʹǩǩesveär koʹddum kueʹlin. Pâʹsspeeiʹv juõʹǩǩ piâr raaji plakaatt oummu vaard vuäʹzzi nõõmtõõzzin.

 
Späʹsseb vuässõõttjid, oʹhjjeejaid da veäʹǩǩteejaid!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider