Header image
Text background bars
log

Sevetissä tapahtuu

Tänään järjestettiin Sevettijärven ortodoksisella seurakuntatalolla tapahtuma, joka keräsi pohjoisen rajamme molemmilta puolilta yhteen runsaat sata henkilöä, vaikka ilmoittautuneita oli vain seitsemisenkymmentä. Tapahtuman, joka oli suunnattu ikäihmisille sekä vammaisille, suunnittelivat Rajatonta hoivaa ja Kolttasaamelainen kulttuuri yli rajojen –hankkeet ja sen järjestivät Inarin ja Etelä-Varangin alueiden vapaaehtoisjärjestöt.

Puolen päivän aikaan seurakuntatalon pihalle kerääntyi väkeä Neidenistä, Pykeijasta, Ivalosta, Inarista ja tietenkin paikan päältä Sevetistä. Järjestäjiltä oli jo mennä sormi suuhun, kun väkeä tuli niin mahdottomasti. Mutta sopu tilaa antaa ja kuurnikkaa riitti kaikille ainakin maistiaiset.

Kahvin ja elokuvien jälkeen oli tilaisuus tutustua Sevettijärven Pyhittäjä Trifon Petsamolaisen kirkkoon ja kauniiseen hautausmaahan. Myös Perinnetalo oli opastetusti avoinna samoin kuin kyläpaja, joihin voi käydä tutustumassa.

 
Tapahtuman järjestelyt aloitettiin jo alkuviikosta, kun Juha piti verkkoja, jotta saatiin kalaa kuurnikoita varten.

 
Leipomistalkoissa oli hauskaa. Olgan, Senjan ja monen muun taitavat kädet pyöräyttivät monta herkullista kuurnikkaa.


Pihalla nähtiin koululaisten kahdella parilla (valitettavasti suurin osa oppilaista oli hammaslääkärissä Inarissa) esittämä katrilli, jota pääsivät sitten vieraatkin  kokeilemaan.


Salissa leikittiin muutama laululeikki ja loruiltiin Seijan ja koululaisten johdolla.


Kahvistellessa katsottiin pari kolttien elämästä kertovaa elokuvaa.


Vilkas puheensorina täytti salin, jonka seinät melkein pullistelivat väenpaljoudesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider