Header image
Text background bars
log

Kyläpajan teemapäivä

Kolttasaamelainenkulttuuri yli rajojen -hanke yhdessä norjalaisen osapuolensa sekä Kolttakulttuurisäätiön kanssa järjesti eilen teemäpäivän Sevettijärven kyläpajassa. Päivään osallistui väkeä sekä Norjan että Suomen puolelta ja sen aikana voi takoa itselleen kuparisen löylykauhan, maalata silkkihuivin, tehdä poronsarvesta avaimenperän tai opetella sormipaulan tekoa.

Monet kyläläiset kävivät katsomassa, mitä pajalla touhuttiin, vaikka eivät itse osallistuneetkaan tekemiseen. Kaiken kaikkiaan pajalla kävi kolmisenkymmentä henkeä joko työssä tai tutustumassa.


Työpajassa kaikui löylykauhojen takominen suomalais-norjalaisessa yhteisymmärryksessä.


Työpajan nikkaroijia opasti Arttu Niemenmaa. Venke Törmänen, joka itse ohjasi vinopaulan sormeilua poraa tässä reikää poronsarveen vierellään Christina Mathisen.


Norjan Kolttasaamelainen kulttuuri yli rajojen –hankkeen projektikoordinaattori Katharina Bartsch sormeilee vinopaulaa.


Paulan sormeileminen tuntui aluksi vaikealta, mutta tekniikan oppi nopeasti ja työ alkoi sujua. Ohjaaja Venke Törmänen toinen oikealta.


Kolttaradion toimittaja Eeva Nykänen haastattelee Janne Näkkäläjärveä ja Merja Heikkistä, jotka teemäpäivä oli houkutellut Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta tutustumaan kyläpajan toimintaan.


Suolarakeet elävöittävät silkkihuivin kostean maalipinnan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider