Header image
Text background bars
log

Vähemmistövaltuutettu vieraili Sevettijärvellä

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet tutustui koltta-asioihin Sevettijärven vierailullaan 3.5.2011. Biaudet tutustui mm. Sevettijärven kielipesään sekä kokousti Näätämön alueen ja Nellim-Keväjärven alueen kolttaneuvostojen kanssa.

Kulttuuriohjelmaa Sevettijärven koululla
Vähemmistövaltuutettu Biaudet avustajineen pääsi näkemään Sevettijärven koulun oppilaiden kahdella parilla tanssitun vauhdikkaan katrilliesityksen. Koulun oppilas Juuso Fofonoff myös leuddasi vieraille, ja kielipesän lapset puolestaan esittivät lastenlaululeikin.

Vähemmistövaltuutettu tutustui Sevettijärven koululla toimivaan koltansaamen kielipesään, jonka toiminnasta vastaa Saaʹmi Nueʹtt ry. Tapaamisessa todettiin, että kielipesän ja koulun yhdistelmä on esimerkillinen, puhumattakaan samassa pihapiirissä olevista vanhusten palveluasunnoista. Koulun pihapiirissä on hieno koltansaamenkielinen ympäristö, jossa kaikki ikäryhmät ovat edustettuna.

Yhdistys nosti tapaamisessa esille riittävän ja pysyvän kielipesärahoituksen puuttumisen, saamelaisalueen ulkopuolella asuvien saamelaislasten mukaan saamisen saamen kielen ja kulttuurin perusopetukseen sekä YLE Sámi Radion koltansaamenkielisen toimituksen ja Unna Junná -lastenohjelman resurssien lisäämisen.

Tapaaminen kolttaneuvostojen kanssa
Vähemmistövaltuutettu Biaudet tutustui Kolttien kyläkokouksen toimintaan ja kokousti kolttien luottamusmiehen ja kolttaneuvostojen kanssa. Kolttaneuvostot nostivat esille mm. Nellimin tieasian, tietoliikenneyhteyksien parantamisen koltta-alueilla sekä ajankohtaisen ympäristöuhan koskien Näätämöjoen lohta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider