Header image
Text background bars
log

Ilmoittautuminen toukokuun koltansaamen perheleirille käynnissä

Saa’mi Nue’tt ry ja Kolttasaamelainen kulttuuri yli rajojen -hanke kutsuvat kolttasaamelaisia perheitä mukaan Sevettijärvellä 27.–29.5.2011 järjestettävälle kielileirille. Viikonlopun kestävän leirin tarkoituksena on muun muassa kerätä yhteen kolttasaamelaislapsia ja vahvistaa heidän kieli- ja kulttuuritaitojaan sekä saamelaisidentiteettiään. Leiri on maksuton, mutta osallistujat vastaavat itse matkakuluista ja -järjestelyistä.

Kielileirin ohjelmassa on otettu huomioon eri tasoiset koltansaamen osaajat, joten myös niiden perheiden, joiden lapset tai vanhemmat eivät osaa kolttaa tai joiden kielitaito on hyvin passiivinen, toivotetaan tervetulleiksi. Myös kolttaa aktiivisesti kotikielenä käyttävät perheet on huomioitu. Pääsyvaatimuksena leirille on motivaatio oppia/käyttää koltansaamen kieltä.

Leirille mahtuu mukaan 15 perhettä, joissa on alle 15-vuotiaita lapsia. Leiristä on tiedotettu myös Norjan -ja Venäjän alueen kolttaperheille, joita  odotetaan osallistujiksi noin kolmasosa.

Leirin rahoittajia ovat Saamelaiskäräjät, Saamelaisneuvosto sekä Kolttasaamelainen kulttuuri yli rajojen -hanke

Lisätietoa leiristä löytyy suomeksi, koltaksi ja englanniksi Saa’mi Nue’ttin kotisivuilta tästä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider