Header image
Text background bars
log

Tapahtumarikas lankalauantai

Lankalauantaina pidettiin Sevetin Peurojen järjestämä hiihtokisa Sevettijärven urheilukentän maastossa sekä Näätämön kyläyhdistyksen järjestämä pilkkikisa Nitsijärvellä ja molempiin riitti osallistujia.

Lumesta alkoi olla uupelo hiihtokisassa ja latu jouduttiin lyhentämään muutamaan sataan metriin, mutta ei se tahtia haitannut, sillä leikkimieli ja huumori korvasivat puuttuvat kilometrit. Lisäksi yleisö voi seurata kilpailua intensiivisesti miltei hiihtäjien iholla.


Lumen vähyyden vuoksi riitti pälviä oleiluun. Ladun tapahtumat näkyivät hyvin tulipaikaltakin.

Hauskinta oli seurata ja varmaan hiihtääkin suopunkiviestihiihtoa, sillä siinä olivat käytössä mäystinsukset ja suopungit, jotka olivat monelle uusi tuttavuus.

Miesten voittajajoukkueeseen kuuluivat: Jan Johansen, Veikko Feodoroff ja Juha Kinnunen, aika 14.18 ja kaksi osumaa suopunginheitosta.

Naisten sarjan voitti joukkue, johon kuuluivat: Anette Sivertsen, Maria Mäkinen ja Seija Sivertsen. Aika 18,48 oli ylivoimaisesti paras, vaikka suopungilla ei saatu yhtään osumaa, joten jokainen joutui kiertämään ahkerasti sakkorinkiä.


Naisten suopunkiviestin ensimmäiset hiihtäjät lähdössä.


Annelta hajosi mäystin kesken kaiken. Yhden kierroksen sakkorinkiä hän ehti hiihtää yhdellä suksella, ennen kuin avustaja toi tilalle korjatun. Suksirikosta huolimatta joukkue hiihti komanneksi.


Seija osasi itse vyyhdetä suopunkinsa heittokuntoon eikä tarvinnut siinä apua kuten moni muu naistensarjalainen.

Runsaat kuusikymmentä henkeä vietti leppoisaa lauantaita kisoja seuraten sekä lättyjä, makkaraa ja kahvia nautiskellen.


Rankan hiihtosuorituksen jälkeen makkara maistui ja palautti energiatasapainon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider