Header image
Text background bars
log

Kyläpaja joulutauolle

Sevettijärven koululla sijaitsevan kyläpajan isäntä Arttu Niemenmaa kertoo, että paja jää joulutauolle 16.12 ja on avoinna seuraavan kerran tiistaina 4.1.2011. Aukioloajat ovat samat kuin syyspuolellakin.

Paja ja sen koneet ovat olleet kyläläisten käytössä syyskaudella tiistaista perjantaihin klo 11-18, jolloin pajaisäntä on paikalla ja opastaa koneiden käytössä. “Pajassa on korjattu jonkun verran rekiä ja huonekaluja, mutta enemmänkin toimintaa sopisi”, sanoo pajaisäntä. Mutta todellinen hittituote on ollut tiuhta. Monet naisihmiset ovat käyneet tekemässä itselleen tiuhdan ja kävyn.


Tiuhta eli pirta, jolla kudotaan pauloja ja nauhoja on ollut suosituin valmistettava esine Sevetin kyläpajassa. Myös kudottaessa tarvittaiva käpyjä on valmistettu.

2 kommenttia

  1. avatar Anne Äärelä
    Julkaistu 29.4.2018 kello 14.35 | Ikilinkki

    Olisiko teillä myynnissä Tiuhtaa johon mahtuu noin 120 lankaa ja mitä maksaa en ole löytänyt mistään vaikka kuinka olen etsinyt ei ollut Inarissakaan.

  2. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 29.4.2018 kello 15.51 | Ikilinkki

    Kyläpajalla jokainen tekee lähinnä omia töitään. En usko, että siellä olisi valmistettu tiuhtoja myyntiin. Voin tietenkin tiedustella pajalla käyviltä porukoilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider