Header image
Text background bars
log

Susi Partakossa

Tällä ja viime viikolla Partakossa on juoksennellut susi aivan ihmisten pihapiireissä. Sitä yritettiin metsästää poliisin luvalla moottorikelkoilla, mutta susi pakeni ajojahdissa poroaidan läpi Utsjoen puolelle, minne lupa ei enää yltänyt.

Suden jäljiltä löydettiin viisi raadeltua poroa ja yksi hirvenvasa. Erätarkastaja Jari Liimatainen Metsähallituksesta sanoo, että tänä talvena susia tai susiksi epäiltyjä petoja on tavattu Ylä-Lapin alueella tavallista enemmän.

 

Kuʹmpp Päärtõõǥǥâst

Tän da mõõnni neäʹttlest Päärtõõǥǥâst kuʹmpp lij očndõõttâm sami oummi šeeʹlljain. Kuuʹmp mieʹcsteš motorǩealkaivuiʹm pååʹles ouddam lååʹvin, leâʹša tõt čõʹǩǩii čõõđ puäʒʒääid Uccjooǥǥ peälla, koozz mieʹcstemlååʹpp ij teänab vuâlam.

Kuʹmpp leäi ǩeâškääm da kåʹddam vitt puäʒʒjed da õõut sõrvv-vueʹzz. Luâtt-taʹrǩǩeei Jari Liimatainen Meäʹcchalltõõzzâst mainsti, što taʹnni kuuʹmp leʹbe kuuʹmpnallšem nääuʹd lie leäm Tâʹvv-Lappist jäänab ko ouddâl.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider