Header image
Text background bars
log

Sevetissä tapahtuu: Mökkiläisten yhdistys perustettu

Sevettijärvellä on yli 60 mökkiä alueella, joka ulottuu Nitsijärveltä Näätämöön. Muutamat mökkiläiset asuvat täällä vuoden ympäri, mutta suurin osa vain loma-aikoina.

Mökkiläiset perustivat pääsiäisenä 2010 yhdistyksen nimeltä Sevetin mökkiläiset. Yhdistyksen johtokuntaan kuuluvat vuonna 2010 puheenjohtaja on Pentti Koskela, sihteeri Annikki Komeros sekä  jäsenet Pertti Honkanen, Kari Vilkki, Riitta Koskela ja Harald Komeros.

Mökkiläisten tarkoituksena on tehdä yhteistyötä paikallisten asukkaitten kanssa, edesauttaa Sevettijärven kunnostusta, ohjata mökeiltä tapahtuvaa moottorikelkkailua merkityille reiteille yksityismailla ja ajaa muitakin esille tulevia asioita kaikkien osapuolten parhaaksi.

Ensimmäinen yhdistyksen laajempaa huomiota saanut hanke oli kiirehtiä Sevettijärven kunnostamista, josta on tehty aloite jo toukokuussa 1994. Sekä Lapin Kansa että Inarilainen julkaisivat sivuillaan uutisen tästä 16 vuotta vireillä olleesta hankkeesta, jota Sevetin mökkiläiset -yhdistys kiirehtii.

Yhdistys lähetti kesäkuussa 2010 Inarin kunnalle kirjallisen aloitteen Martinniemen ja terveystalon niemen vyöryvien rantojen suojauksesta, veneuomien ruoppauksesta ja järven vedenpinnan nostamisesta alkuperäiseen tasoonsa. Kunnanhallitus suhtautui asiaan myönteisesti, ja 23.8.2010 pöytäkirjaotteen mukaan se päätti kiirehtiä Lapin ympäristökeskuksen Sevettijärven alueen ympäristötöitä koskevan vuonna 2000 tehdyn suunnitelman toteuttamista.


Syyskuun 18 päivänä Näätämön kyläyhdistys ja Sevetin mökkiläiset järjestivät kyläläisille nuotioillan Sevetin “Biitisillä” kesäkauden lopettajaisiksi. Tultiin tutuiksi puolin jos toisinkin ja uusia yhteisiä tapahtumia suunnitellaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider