Header image
Text background bars
log

Paliskuntien syystöitä

Näätämön paliskunnassa uusitaan erotusaitaa ja Vätsärin paliskunnassa ollaan korjaamassa siulojen aitoja. Aidat tarkistetaan ja kunnostetaan ennen syyserotusten alkua. Kun erotukset alkavat ne vievät poromiesten ajan niin tarkkaan, ettei muuta ehdi kuin käydä etossa tai erotuksessa.


Ahvenjärven erotusaita

Paalǥâskooʹddi čõhččtuâi

Njauddâm palggsest lij pikalõsäidd teevvâmnalla da Väʹččär paalǥâskååʹdd oummu lie mieʹccest koʹrjjemen äiddsuäjaid. Puk ääid âʹlǧǧe jååʹtted čõõđ da teevvâd ouddâl ko pikalõõzz äʹlǧǧe. Tõn mâŋŋa ko pikalõõzz lie älggam, puäʒʒoummu jie õõst muuđa ko puõccid noorrâd da jååʹtted pikalõõzzin.


Vuâskjääuʹr pikalõsäidd


Väʹččär äiddsuäjj                                                            sniimmâm Tuomas Semenoff


Väʹččär äiddsuäjj                                                            sniimmâm Tuomas Semenoff

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider