Header image
Text background bars
log

Kielipesän valmistelut työllistävät Saa’mi Nue’ttia

Saa’mi Nue’ttin hallitus on eilen käsitellyt kokouksessaan lokakuun alussa Sevettijärvellä aloittavan kielipesän asioita. Yhdistys sai varat  kielipesätoiminnan aloittamiseen Suomen Kulttuurirahastolta. Kielipesään on palkattu työntekijäksi Katja Sanila, sevettijärveläinen koltta, joka on Etelä-Suomessa asuttuaan palannut kotiseudulleen. Katja on aloittanut työt kielipesän vetäjänä elokuun puolivälissä.
– Paljon on asioita jo saatu järjestymään, mutta vielä riittää töitä, ennen kuin kaikki on valmista, Sanila sanoo ja jatkaa – kielipesään toivotaan lahjoituksena leluja, jos jollakin sellaisia on ylimääräisenä nurkissaan. Lelut voi toimittaa joko Sanilalle suoraan tai Sevettijärven koululle, jossa kielipesä alkaa toimia.

Kokouksessa myös  jatkettiin keskustelua Itäsaamen Atlas -teoksesta, jonka Lumimuutos Osuuskunta julkaisee syksyn aikana. Asiasta todettiin muun muassa se, että teos on kiinnostava ja sen sisältämiä tietoja on käsitelty ennakkoon muun muassa Kolttien kyläkokouksessa sekä Saa’mi Nue’ttin kokouksissa.

Hallitus päätti, että kesäkuussa eteenpäin lähtenyttä esitystä koltansaamenkielisen ohjelmatuotannon lisäämiseksi YLE Sámi radiossa ei unohdeta, vaan alkuperäisille vastaanottajille lähetetään kirje, jossa tiedustellaan, millaisiin toimiin asian korjaamiseksi on ryhdytty.

Kokouksen aikana käytiin lisäksi läpi heinäkuussa pidettyjä yhdistettyä Kolttakulttuuriviikkoa ja Kolttanuorten leiriä, jotka järjestettiin Näätämöjoella. Tapahtumien aiheena oli Kalastus, ja niistä todettiin, että ne olivat hyvä lähtölaukaus vastaavanlaiselle toiminnalle tulevaisuudessakin.

Yksi kommentti

  1. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 26.8.2010 kello 12.18 | Ikilinkki

    Erinomainen asia, että Saaʹmi Nueʹtt on toimiva yhdistys käytännössäkin eikä vain paperilla! 🙂
    Späʹsseb tiʹjjid nuõrid, kook leäʹped leämmaž samai aktiivla! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider