Header image
Text background bars
log

Sadekesä 2010

Toukokuun lopun helleviikon jälkeen kesä on ollut Sevetissä kylmä ja sateinen. Lämpötila on pysytellyt 10 ja 15 asteen välillä, ja sitäkin alempana. Vesi on korkealla järvissä ja joissa runsaiden sateiden vuoksi.

Näätämöjoella korkea vesi haittaa käpälän heittoa Neidenissä ja verkkokalastusta Suomen puolella. Moni on mielissään, sillä nyt on lohella mahdollisuus nousta kutupaikoilleen helpommin, ja muutamien vuosien kuluttua voidaan olettaa lohikannan runsastuvan.

 

Âʹbrrǩieʹss 2010

Vueʹssmannu looppâst leʹjje nuʹtt neäʹttel veeʹrd pakk peeiʹv, leâʹša tõn mâŋŋa šõŋŋ lij leäm kõõlmâs da čuuʹt âbrrai. Paakkâsvuõtt lij leäm nuʹtt lååjest vitmlo graaʹdde. Jääuʹrin da jooǥǥin lij jiânnai čääʹcc.

Njauddâmjooǥǥâst lij nuʹtt jiânnai čääʹcc, što tõt häittad luõss-šeellmõõžž sääiʹmivuiʹm. Määŋgas lie miõlsteez, ko ââʹn luõzz peäʹsse puârast kaggõõttâd kååđđpääiʹǩeez. Tuäivvap, što måtam eeʹjji ǩeeʹjjest jooǥǥâst lie jiânnai luõzz.


Sateet alkoivat heti kesäkuun alusta ja ovat jatkuneet tähän päivään saakka muutamaa poutapäivää lukuunottamatta.

Yksi kommentti

  1. avatar etelän mia
    Julkaistu 13.8.2010 kello 17.14 | Ikilinkki

    Teille oli sitten sadekesä. Meillä oli taas liian kuiva kesä. Oottekos kateellisii, paikalliset;((?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider