Header image
Text background bars
log

Sää´mǩiõllsa Interne´tt-siõr

Tromsa õllškooul lij raajjmen pedagoglaž prograammid tâvvsää´mǩiõl mätt’tõ´sse. Õllškooul plaanân lij ta´rjjeed mue´dd täin prograammin še julevsää´mǩiõlle da saujjsää´mǩiõlle.

OAHPA! -prograamm lie ǩiõl mättjumuužž vääras, da sue´ppe tõid, ǩeäk lie mätt’tõõttmen tâvvsää´mǩiõl. Prograammi täävtõsân lij, što õõ´nni peäss härjtõõllâd juõ´ǩǩpeivvsaž ǩiõl, da vuâđđan lie sää´n, mõõk lie alggmätt’tõõzzâst. Vuä´ss täin resuurssin lie beta-versio, da tõt meinn tõn, što sätta lee´d vââ´jj da puereemvuäittmõõžž še.

Kaaunak prograammid addrõõzzâst: http://oahpa.uit.no/oahpa/

OAHPA! -prograammin kaaunak še nââmarsiõr nuõrttsää´mǩiõlle addrõõzzâst: http://oahpa.uit.no/oahpa/numra/

Saamenkieliset Internet-pelit

Tromsan yliopisto on tekemässä pedagogisia ohjelmia pohjoissaamen kielen opetukseen. Yliopiston suunnitelmana on tarjota muutamaa näistä ohjelmista myös julevsaamen ja eteläsaamen kielillä.

OAHPA! -ohjelmat ovat kielen oppimista varten, ja sopivat niille, jotka ovat opiskelemassa pohjoissaamen kieltä. Ohjelmien tavoitteena on, että käyttäjä pääsee harjoittelemaan jokapäiväistä kieltä, ja pohjana ovat sanat, jotka ovat alkuopetuksessa. Osa näistä resursseista on beta-versioita, ja se tarkoittaa sitä, että virheitä sekä parannusmahdollisuuksia löytyy.

Löydät ohjelmat osoitteesta: http://oahpa.uit.no/oahpa/

OAHPA! -ohjelmista löydät myös numeropelin koltansaameksi osoitteesta: http://oahpa.uit.no/oahpa/numra/

2 kommenttia

  1. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 29.6.2010 kello 11.06 | Ikilinkki

    Nââmarsiõrr lij muđoi hääʹsǩ 🙂 , leâʹša teeʹmestiõttivuiʹm lij vaiggâdvuõtt. Tät seidd ij toobd sääʹmǩiõllsaž teeʹmestiõđ, pâi âlgg leeʹd lääʹddǩiõl “aksenttimerkki”. Nääiʹt feʹrttai njoikkâd tääi kueiʹt foonti kõõskâst. Tõn proʹbleem õõlǥak võl seʹlvvted!

  2. avatar Tiina S-A
    Julkaistu 29.6.2010 kello 11.33 | Ikilinkki

    Tõn-tâma vuäitt tuejjeed copy+paste:in? Ij taarbâž njoikkâd foonti kõõskâst. Mon piijam si´jjid teâđ tän vaiggâdvuõđâst.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider