Header image
Text background bars
log

Sevettijärvellä avoin keskustelutilaisuus sosiaali- ja terveydenhuollon asioista

Tänään pidettiin Sevettijärven seurakuntasalissa avohoidon johtajan järjestämä avoin keskustelutilaisuus ajankohtaisista sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvistä järjestelyistä sen jälkeen, kun vakituinen terveydenhoitaja lopetti työnsä huhtikuun alussa. – Paikalle oli saapunut noin 40 sevettiläistä kuulemaan, miten kylän terveyspalvelut nyt aiotaan järjestää.


Terveyspalveluiden ainakin väliaikainen huononeminen sai ihmiset mietteliäksi.

Ongelmana on se, että Inarin kunta pystyisi palkkaamaan vain puolipäivätoimisen terveydenhoitajan. Nyt työnsä lopettanut täysipäiväinen terveydenhoitaja oli koltankielentaitoinen, joten puuttuva toinen puoli hänen palkastaan saatiin Saamelaiskäräjien kautta. Mutta mistä löytyy hänen tilalleen yhtä kielitaitoinen henkilö?!

Väliaikaisesti terveydenhoidon järjestelyt ovat sellaiset, että Mihkalijärvelle muuttanut sairaanhoitaja Marjut Keränen on tavattavissa 18.5.10 alkaen Sevetin terveysasemalla maanantaisin ja tiistaisin. Muuna aikana voi ottaa yhteyttä Ivalon terveyskeskukseen terveydenhoitaja Maarit Kirjarintaan. Lastenneuvola- ja kouluterveydenhuollon palveluista vastaa Inarin terveydenhoitaja Anne Kinnunen ja lähihoitaja Sointu Lintula hoitaa kotipalvelun ja osin myös kotisairaanhoidon työt.


Etenkin ikäihmiset tuntevat turvattomuutta, kun lähiterveyspalvelut supistuvat.

Sevettijärven terveyspalveluiden tähänastisista väliaikaisjärjestelyistä on ilmoitettu paikallislehti Inarilaisessa. Se on havaittu hyväksi toiminnaksi ja sitä aiotaan jatkaa. Keskustelutilaisuuden osanottajat kaipasivat kuitenkin koltankielistä informaatiota, joka voisi tulla kirjallisessa muodossa suoraan ihmisten koteihin. Mirja Laiti piti tällaista tiedottamista aivan mahdollisena samoin kuin uusi sosiaalijohtaja Mari Palolahtikin.


Inarin vastavalittu sosiaalijohtaja Mari Palolahti oli mukana.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider