Header image
Text background bars
log

Saamelaisnuorten taidetapahtuma 2010

Tässä kuvareportaasi taidetapahtumasta Rovaniemeltä tänään 8.4.2010. Ilonani on kertoa että kolttanuoriso oli hyvin edustettuna tapahtumassa ja he suorastaan niittivät mainetta ja kunniaa!

Onnittelut Juusolle hienosta menestyksestä! Hänen esittämä leuddinsa oli nimeltään Änn-Vää´sǨ nijdd. Esitys oli myös tuomareiden mieleen, sillä Juuson sijoitus oli kolmen parhaan joukossa! ONNEA!

Sevettijärven koulun oppilaiden Oobbâs -bändin esitys oli nimeltään Vuejjai eli koltankielinen sovitus PMMP:n menestyskappaleesta Lautturi, tässä tunnelmointikuvat paikan päältä:

Dream team:

Toki siellä aamupäivästä muitakin oli, tässä esimerkiksi Inarin koulun Räppiuđâgááh räppillään Moonnâmääigist puátteevuotân:

Seuraavana Gaccepat Karigasniemen koululta ja joiun nimi Golleguolážat.

Ja he myös Karigasniemeltä: Áiligas nuorat esittivät joiun Eatni nieida.

Seuraavaksi kuvia Utsjokisuun ja Nuorgamin koulujen esityksestä, heille annan henkilökohtaisesti sata pistettä PRO -tason rumpalista!! Eli hyvät naiset ja herrat: Skálvi rokkibiisillään Čáhppes beaivváš.

Ja tässä esiintyjiä Ivalon alakoululta: Bieggamánát viisullaan Smávva guovžžažat.

Kuvat aamupäivältä, iltapäivän keimeihin tämä kuvaaja ei ikävä kyllä kerennyt mukaan. Tunnelma taidetapahtumassa oli kuitenkin mitä mainioin ja laulu raikasi! Kiitos järjestäjille ja osallistujille hienosta päivästä!

10 kommenttia

 1. avatar pauliina feodoroff
  Julkaistu 8.4.2010 kello 19.37 | Ikilinkki

  Mahtavia kuvia!!! Toivottavasti keikasta jäi kaikille hyvä mieli!

 2. avatar Satu Moshnikoff
  Julkaistu 8.4.2010 kello 22.22 | Ikilinkki

  Säärnat, što snimldõõǥǥ mainste jeänab ko dohat sääʼnned! Tõt lij tuõtt. Späʹsseb tuʹnne, Tanja täin mooččâs snimldõõǥǥin! Leäi samai hääʹsǩ ǩiiččeed tõid. 🙂 🙂
  Jiânnai späʹsseb škooulneeʹǩǩid šiõǥǥ čuäjtõõzzin!! 🙂 Tuäivam, što Oobbâs sõrgg såitt Čeʹvetjääuʹrest da jeeʹres paaiʹǩin še!
  Sanotaan, että kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa. Se on totta. Kiitos sinulle, Tanja näistä upeista kuvista! Niitä oli mukavaa katsella. – Niin ja tietenkin erityiskiitokset kaikille esiintyjille!! Ehkä Oobbâsʼin esitys nähdään pian Sevetissä ja monissa muisskain paikoissa!

 3. avatar Laila Aikio
  Julkaistu 9.4.2010 kello 8.28 | Ikilinkki

  Hienoa, upeaa, mahtavaa!!! On se hyvä, että nykypäivän saamelaislapset ja -nuoret saavat tällaisesta taidetapahtumasta lisäpotkua elämäänsä eli saavat arvostusta taidoistaan!!!
  Kaikki eivät voi sijoittua ykköseksi, mutta ovat silti aivan varmasti hyviä esiintyjiä ja alansa taitajia. Jatkakaa samaan malliin! Tsemppiä! Kuvat ovat upeita, kiitos!

 4. avatar Ulpu
  Julkaistu 9.4.2010 kello 12.33 | Ikilinkki

  ONNEA, ONNEA, ONNEA! Olitte ihania!
  Mua ja Seijaa jännitti kovasti, paljon oli harjoiteltu ja kaikki tehneet töitä. Ja odotukset täyttyivät: esitykset menivät kumpikin hienosti -ei voitu enää olee ylpeämpiä teistä! 🙂
  Toivottavasti jatkoa seuraa!

 5. avatar Ulpu
  Julkaistu 9.4.2010 kello 12.43 | Ikilinkki

  Kiitos Tanja kuvien latauksesta tänne sivulle! Hienoja kuvia!

 6. avatar Ulla Aikio-Puoskari
  Julkaistu 14.4.2010 kello 10.37 | Ikilinkki

  Hei! Bures!

  Kiitos upeista kuvista! Niissä on hieno tunnelma. Kiitos ja onnittelut Sevettijärven koululaisille hienoista esityksistä! Olettehan nähneet Kaleva-lehden jutun PMMP:n Lautturista ja sevettijärveläisten esityksestä?
  http://www.kaleva.fi/uutiset/saamelaisnuoret-haluavat-itse-kehittaa-kulttuuriaan/848448

  KIITOS! ENSI VUONNA SITTEN TAAS TAVATAAN!
  Ulla Aikio-Puoskari

 7. Julkaistu 14.4.2010 kello 11.29 | Ikilinkki

  Hei!
  Sain vinkin käydä vilkaisemassa sivustoanne ja mukava nähdä että sivut elävät ja kävijöitä riittää. Tanjan kuvat ovat hienoja. Spässeb pukid Nyetin ylläpitäjille ja tekijöille! Hannu

 8. avatar Marra
  Julkaistu 14.4.2010 kello 15.36 | Ikilinkki

  Tippa linssissä!
  Sydäntä riipivät esitykset, koko ryhmältä ja Juusolta! Päivän matka Muhokselta Rovaniemelle ja takaisin voitti mennen tullen Kanarian matkan! Erityiskiitos Seijalle ja Ulpulle sekä koko tiimille! Nimimerkillä \Vetäjän hommat muistissa\.

 9. avatar seija sivertsen
  Julkaistu 15.4.2010 kello 20.04 | Ikilinkki

  Kiitos!

  Mukava ku jaksatte käydä lukemassa ja kommentoimassa. Itselläni ei oikein tahdo riittää paukkuja.
  On ollut tosi mieltä ylentävää saada tuollaista palautetta.

 10. avatar Rauni Äärelä
  Julkaistu 4.5.2010 kello 13.23 | Ikilinkki

  Duohta fiinna dahpahus lei, ja dii daiddarat! Gal sahta mojohallat nie buore dahpahusa manna. Olu lieggus geasedearvuodaid! Ledjet somas govat!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider