Header image
Text background bars
log

Hyvää kevättalvea kaikille!

Saa´mi Nue´tt ry:n tuoreen hallituksen ensimmäinen kokous on nyt pidetty ja voin hymyissä suin kertoa että hallituksessa tuntuu olevan kasassa mitä aikaansaavin, ja ennen kaikkea hyvin yksimielinen porukka. Yhteinen sävelemme on hyvin selvä: kolttakulttuurin elävöittäminen uuteen kukoistukseen.

Alkuun esittelen yhdistyksemme kauden 2010-2011 hallituksen kokoonpanon:

Pauliina Feodoroff, Keväjärvi/ Helsinki, hallituksen puheenjohtaja (toimikausi 2010-2011)

Tiina Sanila-Aikio, Sevettijärvi, varapuheenjohtaja (toimikausi 2010-2011)

Minna Moshnikoff, Espoo, hallituksen jäsen

Tanja Sanila, Rovaniemi, hallituksen jäsen

Katja Gauriloff, Helsinki, hallituksen jäsen

Merja Fofonoff, Inari, hallituksen varajäsen

Seija Sivertsen, Neiden, hallituksen varajäsen

Heini Wesslin, Kaamanen, hallituksen varajäsen

Puhelinkokoukseemme osallistui 6 henkilöä pitkin Suomea. Kokouksen asialista käsitti useita tärkeitä teemoja, joista seuraavaksi muutama esimerkki.

Koltansaamen kielen tulevaisuus – seminaari / kulttuuriviikko tullaan järjestämään kuluvan vuoden syyskuussa Sevettijärvellä. Luvassa on kattava seminaaripaketti – teemanaan koltansaamen kieli. Myöskään koltankieltä puhumattomia emme unohtaneet, vaan mukaan voi tulla arkailematta, sillä aiheena viikolla on myös ”Kieletön, muttei juureton” – osio, jossa kaikki kolttasaamelaisiksi itsensä tuntevat voivat vapautuneesti kertoa tuntemuksistaan millaista olla ylpeä kolttasaamelainen, vaikkei osaa puhua saamea. Ja kuka tietää ehkäpä tämän kulttuuriviikon jälkeen meillä on kasassa innokas ja suuren suuri koltankielen alkeisryhmä? Kulttuuriviikon esiintyjä kaarti on muutenkin vakuuttava, eli kannattaa varata heti almanakasta tilaa syyskuulle. Tarkempi aikataulu tulee sivuillemme myöhemmin.

Kokouksessa käsittelimme tietysti myös jäsenistömme hemmottelua, eli olemme suunnitelleet Saa´mi Nue´tt ry:n jäsenille hienon jäsenedun: yhdistys on ostamassa jäsenilleen käyttöoikeuden fonttiin, joka soveltuu erityisen hyvin koltan kirjoittamiseen, sillä siinä on huomioitu koltan erikoismerkkien muotoilu tavallista paremmin. Eli nyt kannattaa pistää koltankielinen runosuoni pulputtamaan, jotta pääset testaamaan uutta fonttia heti kun sen saamme. Tiedotamme tästäkin asiasta lisää myöhemmin.

Käsittelimme kokouksessa myös lausuntoa koltansaamenkielisen ohjelmatuotannon lisäämisestä YLE Sámi radiossa, ja asiaa lähdettiin viemään toiveikkaina eteenpäin. Mainittava vielä että heinäkuuksi olemme suunnitelleet rakkaalle jäsenistöllemme myös metsässä samoiluviikon, jossa yhdistämme sujuvasti niin koltankielen opiskelunkin, kuin myös kuningas jäämerenlohen kalastuksen! Tämä pitää jokaisen kokea, eli olkaa valppaina ja ilmoittautukaa kärppänä mukaan kun ilmoitamme täällä sivuillamme tästä kurssista. Vain nopeat pääsevät mukaan, ja tietysti onnekkaimmat saavat saalikseen myös Näätämöjoen lohta! Kuvitelkaa ja tämä kaikki tapahtuu jo heinäkuussa!

Tiedoksi vielä että hallituksemme tulee kokoontumaan jälleen toukokuun lopulla, mielessään uudet esityslistat. Mikäli tunnet tarvetta ehdottaa meille uusia lähestymistapoja luotsata yhdistystämme, otamme vinkit ilomielin vastaan.

Yksi kommentti

  1. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 8.4.2010 kello 14.54 | Ikilinkki

    Upeaa, että Saa’mi Nue’tt on koonnut yhteen toimintaperiaatteensa mukaisesti ainakin yhdistyksen hallitukseen kuuluvat koltat Neidenistä Helsinkiin!
    Toivottavasti koltat ympäri Suomen ja maailman löytävät tämän sivuston ja voivat olla sen avulla yhteydessä synnyinseutuunsa ja toisiinsa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider