Header image
Text background bars
log

Kyläkuntouttavan toiminnan tavoitteena yhdistää kyläläisten tarpeita

Revontuli-säätiön ja Inarin kunnan sosiaalitoimiston yhteistyössä toteuttaman Sevettijärven Kyläkuntouttavan tarkoituksena on aktivoida pitkäaikaistyöttömiä tekemään puhdetöitä kylän asukkaille. Työmarkkinatuki-pohjainen kokeilu on alkanut maaliskuun alussa ja kestää toukokuun loppuun. Siinä on tällä hetkellä mukana 6 paikallista työtöntä, mutta toisen vetäjän, Inarin kunnan sosiaalitoimen Anureg Lehtosen mukaan toimintaan otetaan vielä mukaan uutta verta, jos halukkaita löytyy.

Tänään Kyläkuntouttavan väki oli palkattu auttamaan kolttatoimistojen muutossa.


Martti Feodoroff ja Anureg Lehtonen kantavat vanhaa hetekaa ulos entiseltä terveystalolta, nykyiselta Kolttatuvalta. Revontuli-säätiön Tero Hakovirta antaa tietä.

Kyläläiset voivat tilata Kyläkuntouttavan väkeä tekemään pieniä puhdetöitä kotiinsa. Tällaisia voisivat esimerkiksi olla polttopuiden pilkkomnen, lumitöiden tekeminen tai vaikkapa ikkunoiden pesu voisi olla ajankohtainen näin keväiseen aikaan. Työstä veloitetaan kohtuullinen korvaus, joka on kotitalousvähennyskelpoinen.


Kyläkountouttavan porukka liikuskelee Revontulisäätiön autolla.

Kokeilun ajan Kyläkuntouttava kokontuu Sevettijärven koululla sijaitsevalla Kyläpajalla joka torstai klo 9–13 välisenä aikana. Tavoitteena on kuitenkin jatkaa toimintaa toukokuun jälkeenkin. Lehtosen mukaan hanke etsii kylältä työntekijää, joka voisi toimia Kyläkuntoouttavan työnjohtajana.

Lisätietoja kokeilusta antavat Revontuli-säätiön Tero Hakovirta puh. 040 533 9821 ja Inarin kunnan sosiaalitoimen Anureg Lehtonen puh. 040 8358 025. Työtilauksia toivotaan keskiviikon ja perjantain välisenä aikana.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider