Header image
Text background bars
log

Koltan kielen kurssi päättyi

Tänään päättyi Sevettijärvellä 30 tuntia kestänyt koltan kielen intensiivinen kirjoitus- ja lukemiskurssi kolttaa äidinkielenään puhuville. Sen järjesti  SAKK ja opettajana oli Tiina Sanila-Aikio.


Tiina-opettajan opastuksella Heli Mäki, Hilkka Semenoff, Aune Mettäpuro ja Katri Fofonoff etsivät kieliopista miten verbit taipuvat.
Tiina-uʹčteeʹl veäkka Heli, Hilkka, Aune da Katri åʹcce ǩiõllvuäʹppsest, što mäʹhtt veeʹrb såʹjje.

Kaikki kurssille osallistuneet neljä henkilöä olivat tyytyväisiä sen antiin. Ainoa puute heidän mielestään oli se, että kurssi oli liian lyhyt. He olivat juuri päässeet hyvään alkuun eivätkä olisi halunneet lopettaa kesken, niin kuin he sanoivat. Jatkokurssistakin oli jo puhetta.


Sääʹmǩiõl kurss puuʹđi

Täʹbbe puuʹđi Čeʹvetjääuʹrest sääʹmǩiõl intensiivlaž ǩeʹrjjtem- da lookkâmkurss, kååʹtt piišti 30 čiâssâd. Kurss leäi juʹrddum nåkam oummid, kooi jieʹnnǩiõllân lij sääʹmǩiõll. Kuurs riâššjen leäi SAKK da uʹčteeʹlen leäi Tiina Sanila-Aikio.


Hilkka, Aune ja Katri ovat mielissään, kun osaavat lukea äidinkieltään.
Hilkka, Aune da Katri lie miõllsteez, ko silttee lookkâd säämas.

Kuʹrsse leʹjje puättam nellj neezzan da sij čuuʹt tuʹǩǩee tän kuursâst. Tõt pâi leäi sij miõlâst hueʹnn, ko kurss leäi leigga vuäʹniǩ. Sij leʹjje piâssâm šiõǥǥ aʹlǧǧe jie-ǥa leʹjje tättam looppted kõõskräjja, nuʹtt mäʹhtt sij cieʹlǩǩe. Kurssneeʹǩǩ haaʹleʹče, što kurss juätkjeʹči siõmmna ääiʹj ǩeeʹjjest.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider