Header image
Text background bars
log

Sevettijärven kyläpajan avajaiset

Sevettijärven kyläpajan avajaisiin oli saapunut melkein puoli kylää. Kyläpaja toimii Saamelaisalueen koulutuskeskuksen alaisuudessa ja tarjoaa sevettiläisille mahdollisuuden tehdä sellaisia käsitöitä, joiden tekemiseen tarvitaan erikoistyökaluja esimerkiksi hopeatöitä tai jotka vaativat tilaa veneitä, saneja, rekiä jne.

Kyläläiset voivat käyttää pajan tiloja ja koneita paitsi kursseihin myös pienimuotoisen kotiteollisuuden harjoittamiseen. Kyläpajan kurssien toivotaan siirtävän kolttien perinnekäsitöiden tekotaitoa nuoremmalle sukupolvelle sekä tarjoavan ihmisille elannon hankkimiseen lisätuloa.

Kaksi ensimmäistä kurssia alkoi samana päivänä kuin kyläpaja avattiin: tiuhtatyökurssi ja reki- ja sanikurssi.

Vuodeksi 2010 on suunniteltu järjestettäväksi kyläläisten toivomuksesta mm. kolttanaisen talvipäähineen ompelu-, hopeatyö-, pahka- ja puutyö- sekä venetarvikkeiden hankkimiskurssit.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 

Text background bars
Divider