Header image
Text background bars
log

Tv-uutisia saameksi

Joulukuun alussa 2.12.2013 klo 15.10 alkaa näkyä Ylen oma saamenkielinen uutislähetys, Yle Ođđasat, joka tuotetaan upouudessa Inarin studiossa. Se nähdään koko Suomessa arkisin aina samaan aikaan suomen- ja englanninkielisten uutisten jälkeen ja on kestoltaan 5 minuuttia. Uutiset tekstitetään suomeksi.

Inarin toimituksen päällikkö Pirita Näkkäläjärvi kertoo:
”Uutisissa käytetään kaikkia saamen kieliä. Pohjoissaame on juontokieli, mutta muut saamen kielet kuuluvat uutisjutuissa ja haastatteluissa. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on tarjota myös kokonaan inarin- ja koltansaamenkielisiä sähkeosuuksia lähetyksessä.
Uutisia ankkuroivat uutispäällikkö Kaisa Aikio ja toimittajat Aletta Lakkala ja Rosa-Máren Magga ja Yle Ođđasat keskittyy Suomen puolen saamenuutisiin täydentäen näin yhteispohjoismaista Ođđasat-lähetystä, joka jatkuu kuten ennenkin.”

YLE_OD~1-copy
Uutisankkuri Kaisa Aikio harjoituslähetyksessä 22.11.2013.   Kuva:Yle

 

Palvelee kaikkialla Suomessa asuvia saamelaisia

Koska uutislähetys näkyy koko valtakunnan alueella, se palvelee kaikkia saamelaisalueen ulkopuolella asuvia saamelaisia. Suomeksi tekstitettynä se palvelee myös kaikkia saamelaisasioista kiinnostuneita. Ylen oma uutislähetys on journalismia lähinnä Suomesta, suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen ilmiöistä, joten se on mainiota täydennystä koko saamelaisalueen tapahtumista kertoviin yhteispohjoismaisiin Ođđasat tv-uutisiin.

Yksi kommentti

  1. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 6.12.2013 kello 21.25 | Ikilinkki

    Ensimmäistä YLE:n saamekielistä TV:n uutislähetystä seurasi 120.000 katsojaa. Mainittakoon, että Yhteispohjoismaista saamenkielistä TV:n uutislähetystä seuraa keskimääräin 157.000 katsojaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider